Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joe Johnson konaèno prihvatio ugovor

Joe Johnson konaèno je prihvatio maksimalan ugovor koji su mu ponudili iz Atlanta Hawksa. Iako se nekoliko dana premišljao i èekao hoæe li mu Knicksi ponuditi ugovor koji ne može odbiti, ipak je danas prekinuo neizvjesnost i ostat æe u dresu Hawksa.

Navijaèi Atlante imat æe priliku još šest sezona gledati u dresu svog omiljenog kluba Johnsona, 29-godišnjeg šutera i najboljeg strijelca kluba.

Za šest godina produljenja ugovora Johnson æe dobiti 119 milijuna amerièkih dolara, što su, primjerice na Sports.yahoo.com internet-stranici prokomentirali kao “posve smiješan ugovor”.

Po sezoni æe Johnson zaraðivati sasvim blizu 20 milijuna amerièkih dolara, ali je pitanje koliko æe moæi davati momèadi pri kraju ugovora kada bude imao 33 ili 34 godine. Amerièkim kronièarima to je posebno upitno i “smiješno” u kompletnom ugovoru.

Recimo da je Johnson u NBA ligu zakoraèio u sezoni 2001/02 u dresu Bostona. Poslije toga je èetiri sezone igrao za Phoenix, a 2005/06 je došao u Atlantu. Tijekom pet sezona nikada nije prosjeèno zabijao manje od 20 poena, niti imao manje od èetiri skoka. Prosjeèno je imao i nešto više od pet asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE