Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joe Johnson odabrao Miami Heat zbog stila igre

Kad je Joe Johnson odlučio napustiti Brooklyn, logično mjesto za nastavak karijere je bio Cleveland. Svi su nekako očekivali da će Johnson prihvatiti manju ulogu u ekipi koja pobjeđuje. Uz to, Cleveland je bio zainteresiran za Johnsona. Trener Clevelanda Tyronn Lue i njihov najbolji igrač LeBron James su pričali s Johnsonom pokušavši ga nagovoriti na potpisivanje ugovora s Cavsima. Ipak, on se odlučio za Miami pa se postavlja pitanje – zašto?

Prije nekoliko dana u izjavi za medije Johnson je otkrio razlog svog odlaska u Heat. Rekao je kako se približava kraj njegove karijere i da traži određenu dozu sigurnosti, mjesto gdje može doći i uživati u košarci. Još jedan razlog su Dwyane Wade, Udonis Haslem i Amar’e Stoudemire s kojim se već poznaje. Ali, najvažniji razlog je stil igre. Johnson je u svojoj izjavi naveo kako s mu, kad su ga dovodili rekli da žele igrati brzu košarku što se Johnsonu svidjelo.

Tyronn Lue je također želio ubrzati tempo igre, ali se nakon All-Star pauze značajna promjena u igri ne primjećuje. S druge strane Heat je, nakon gubitka Chrisa Bosha, značajno ubrzao tempo igre.

Sad se postavlja drugo pitanje – Johnsonov sljedeći ugovor. Od sljedeće sezone Johnson je free agent pa se zato želi staviti u što bolju poziciju za potpisivanje što većeg ugovora. Johnson više nije igrač koji zaslužuje max contract, ali pokazuje kako još uvijek može pridonijeti ekipi pa mu je ostanak u NBA ligi još nekoliko godina gotovo osiguran. To će možda biti u Miamiju, a možda ne. Johnson je došao tu u Miami kako bi pokazao da još uvijek može dobro igrati što mu je i uspjelo.

Otkako je Johnson došao u Heat počeo je svih 10 utakmica i u prosjeku je zabijao 15,5 koševa s 56% uspješnosti što je napredak u odnosu na zadnjih nekoliko godina provedenih u Brooklynu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE