Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joe Johnson ovog vikenda (ne)potpisuje za Miami Heat?

Miami Heat je opasno zagrizao za 34-godišnjeg Joe Johnsona te su ga odlučili dovesti u svoje redove. Johnson bi se izvrsno snašao uz Wadea i ekipu te bi mogao biti solidno pojačanje na poziciji šutera. Izvori iz ESPN-a tvrde da s obzirom na porezne probleme momčadi iz Miamija, potpisivanje Johnsona već ovog vikenda bi bilo iznenađujuće brzo.

Postoji nekoliko mogućnosti oko njegovog potpisivanja. Prva je da potpiše 10-dnevni ugovor. Heat može platiti slobodne igrače i njihovih 38 radnih dana s minimalnom plaćom te izbjeći porez. Ali, pri tome Johnson ne mora biti potpisan na 38 uzastopnih dana. On bi mogao potpisati ugovor za 10 dana, pričekati još malo vremena i onda potpisati do kraja sezone. Ako on završi sezonu u sklopu regularne postave Miami Heata, a da pritom ne potpiše za drugu momčad poslije 1. ožujka, moći će nastupati u playoffu.

Druga opcija. Miami planira otpustiti drugog igrača znajući da će taj igrač biti tražen od strane drugog tima. Tako bi uklonili financijsku obvezu prema tom igraču i napravili više prostora ispod linije plaćanja poreza te platili Johnsona do kraja sezone. Vrlo uvjerljiva opcija, a Udonis Haslem se čini najlogičnijim izborom. 76ersi su potencijalni kandidati koji bi s njim uštedjeli dosta novca i pojačali svoju vrlo slabu momčad iskusnijim igračem.

Treća opcija je ta da Miami plati sve poreze kako bi doveli Johnsona. To bi pomalo bilo šokantno nakon svih manevriranja kako bi to izbjegli.

Jedan od planova Heata je otkupiti nekog igrača te u skladu s tim smanjiti njegovu plaću. Ovo zvuči nemoguće jer je teško vidjeti bilo kojeg igrača koji će se dobrovoljno odreći zajamčene plače te postati slobodnim igračem.

Miami će ponovno analizirati plan i svoje poslovne knjige te će se možda predomisliti oko što bržeg dovođenja Johnsona. Ako bude takav slučaj, Johnson postaje ponovno free agent.

Ostaje nam pričekati ovaj vikend te vidjeti koji potez će Pat Riley izvući iz rukava da se domogne Johnsona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE