Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joel Embiid i Buddy Hield najbolji rookie igrači u prosincu

Ovogodišnja draft klasa nije jedna od onih koje će u povijesti lige ostati upamćene kao dominantne i momentalno utjecajne, no od nekih novaka smo do sada vidjeli dosta pristojne predstave. Nakon što je nagradu Rookie of the Month ponio za utakmice u listopadu i studenom, centar 76ersa Joel Embiid je još jednom imenovan za istu na Istoku, a šuter New Orleans Pelicansa Buddy Hield  je ponio priznanje na Zapadnoj konferenciji.

Embiid je u prosjeku bilježio 20 poena, sedam skokova, dvije asistencije i dvije blokade za 27,3 minuta po utakmici u deset nastupa ovog mjeseca. Devet puta je bio dvoznamenkast u poenima, od čega je pet puta išao iznad 20 poena, a mjesec je zaključio s tri uzastopne utakmice od po 20 poena. Svi ostali rookieji su kombinirano imali četiri utakmice od 20 ili više poena u prosincu. Embiid kotira kao glavni favorit za nagradu Rookie of the Year od samog starta sezone, a na trenutke već izgleda kao dominantna sila, te će s porastom minuta i iskustvom vjerojatno izrasti u jednog od najboljih modernih centara u ligi.

S druge strane, dvadesettrogodišnji Hield je predvodio novake Zapadne konferencije u poenima (10,6 po utakmici) i ubačenim šutevima za tri poena (48%), te je vodeći po broju ubačenih trojki (33). Šuter, visok 193 centimetra, poentirao je dvoznamenkasto u šesnaest navrata, uključujući 12 ili više poena u posljednje tri utakmice u prosincu. U pobjedi nad Indiana Pacersima polovinom mjeseca, Hield je ubacio 21 poen (rekord karijere) uz pet trojki. Pelicansi su tražili pouzdanog šutera na draftu i definitivno nisu pogriješili birajući momka sa sveučilišta Oklahoma.

Latest Posts

NE PROPUSTITE