Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joel Embiid već ostavio trag u Philadelphiji

Iako je tek dvadesetogodišnji rookie koji još nije ni primirisao profesionalnom igranju zbog loma stopala, Joel Embiid je već ostavio određeni trag u momčadi Philadelphia 76ersa, ako je suditi po izjavama njegovih suigrača.

Tako Brandon Davies kaže: ”Vidi se da je mlad, još pokušava pohvatati stvari. Teško je kad ne igraš. On se stvarno trudi upiti što je moguće više informacija, ali to je vrlo teško kad ne možeš igrati. Vidimo da ga to ljuti i da više od svega želi biti s nama.”

Novi Embiidov suigrač i kamerunski sunarodnjak Luc Richard Mbah a Moute ne dozvoljava mladom centru nikakvo provlačenje, usprkos činjenici što im se očevi međusobno poznaju: ”Mora biti profesionalac – doći, obaviti posao na najozbiljniji i najbolji mogući način, ne mislim samo na košarku. Još je vrlo mlad i puno toga mu se dogodilo u zadnje tri godine. Jako je draga osoba, ali mora nastaviti sazrijevati. Sjajan je dečko. Tijekom trening kampa je bio uključen u sve što radimo, iako ne može igrati.”

Konkurent na centarskoj poziciji Henry Sims o Embiidu kaže: ”Duhovit je, super nam je s njim. Vrlo je zabavan i bezbrižan.”

”Što god kaže, svi umiremo od smijeha”, dodaje Arnett Moultrie, ”stalno se šali i nasmijava nas.”

Suigrač Rodney Roberts dodaje: ”Radna etika mu je sjajna. Iako je ozlijeđen, uvijek dribla ili šutira, uvijek nešto radi. Nikad nije na miru… Kad se izliječi, bit će spreman.”

Kolega rookie K.J. McDaniels završava riječima: ”Stalno nam govori ‘igraj, trudi se, idi do kraja’. Puno nam to znači kad znamo da nam čuva leđa. Svi se pokušavamo povezati kao bratstvo. Iako ne igra, pokušava nas voditi, a tako je mlad.”

Za kraj možemo samo dodati – ako Embiid bude upola toliko dobar na terenu koliko je dobar na Twitteru, Philadelphia će konačno dobiti sjajnog franšiznog igrača oko kojeg mogu graditi uspješnu momčad.

Latest Posts

NE PROPUSTITE