Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Joel Embiid: Želim jednoga dana postati najbolji centar lige

Joel Embiid, centar Kansas Jayhawksa, ove sezone pokazuje veliki potencijal. Odličnim je igrama za svoju momčad istisnuo momčadskog kolegu Andrewa Wigginsa i prometnuo se u glavnog favorita za prvi izbor nadolazećeg drafta. Iako je glavni favorit, pitanje je da li će Embiid ipak izaći na draft ove godine.

Embiid je izrazio želju da jednoga dana postane najbolji centar: “Želim biti najbolji na svojoj poziciji jednog dana.” Kako bi uspio u svom naumu, odlučio je istražiti što su činili najbolji centri u NBA povijesti poput Hakeema Olajuwona, Tima Duncana i Shaquillea O’Neala. Ova velika trojka ima jednu zajedničku stvar, svi su proveli bar dvije sezone na koledžu. “Pokušavam istražiti sve što su ostali činili. Svi najbolji visoki igrači pohađali su koledž bar dvije ili tri godine. Mislim da je to bitan faktor. Ne znam da li to vrijedi za sve, ali mislim da je najbolji izbor.”

Trener Jayhawksa, Bill Self, oduševljen je svojim igračem i njegovom željom za učenjem. “On je najbolji. Naivan je, na jedan nevin način i sve želi znati.”

Visoki Kamerunac ove sezone u prosjeku postiže 11,1 poen, 7,4 skoka i 2,9 blokada po utakmici. U posljednje vrijeme igra sve bolje, a fantastičnu je utakmicu odigrao protiv Oklahoma Statea prije tri dana, kada je ubilježio 13 poena, 11 skokova i čak 8 blokada. Upravo je njegova obrana i osjećaj za blokadu jedna od najvećih prednosti koje mu pripisuju i zbog kojih bi trebao biti izabran pri vrhu drafta kada odluči na njega izaći.

Latest Posts

NE PROPUSTITE