Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

John Wall: Dokazat ću kritičarima da zaslužujem super-maksimalni ugovor

John Wall je željan dokazati onima koji sumnjaju u njega kako nisu u pravu. Očekuje se da će razigravač Washington Wizardsa propustiti cijelu nadolazeću sezonu, nakon što je pretrpio ozljedu Ahilove tetive. Vremenski raspon njegove odsutnosti primjetan je s obzirom da je predstojeća sezona ujedno i prva u četverogodišnjem, 170-milijuna dolara vrijednom super-max produžetku ugovora koji je potpisao s Wizardsima 2017. godine. Velik broj ljudi kritizira Wizardse zbog tog ugovora te govore kako Wall ne zaslužuje takav ugovor, štoviše prozivaju ga možda i najgorim ugovorom u povijesti NBA lige. 28-godišnjak kaže da koristi gornju kritiku kao motivaciju.

Volim to. To me potiče, rekao je Wall Michaelu Leeju  iz The Athletica. Sezona 2016/2017 je bila moja najbolja godina. Prosječno sam imao 23 poena i 11 asistencija po utakmici. John Wall je tada bio među top2 najbolja razigravača. Ozlijedi se i odjednom John Wall nije top-igrač? Sada, jer sam ozlijeđen, ne mogu se obraniti. Sada imam najgori ugovor ikad? Mislim da je to u redu. Zaslužio sam ga. Kada se vratim, pokazat ću im da sam to zaslužio.

Ipak, Wall kaže da je to utjecalo na njegovo samopouzdanje.

Jedino o čemu sam razmišljao bila je činjenica da pričaju da je to najgori ugovor u povijesti NBA, rekao je Chrisu Milleru iz NBC Sportsa u podcastu Wizards Talk. To je bila moja najniža točka, jer sam mislio: Zaslužujem li doista ovaj novac? Jesam li ga zaista zaradio? Osvrnuo sam se na sve godine i sve stvari kroz koje sam prolazio i rekao: Da, zaslužio sam ovo, zaradio sam ovo. 

Wallova plaća od 38,2 milijuna dolara sljedeće sezone je jednaka zaradi zvijezde Houston Rocketsa Jamesa Hardena i novog igrača Brooklyn Netsa, Kevina Duranta, te je to ukupno četvrti najviši NBA ugovor.

Latest Posts

NE PROPUSTITE