Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

John Wall srušio rekord u pobjedi novaka

Novaci i igraèi s druge godine u NBA ligi odigrali su revijalnu utakmicu povodom All-Star vikenda koji se trenutno odvija u Los Angelesu.

Kao što se i oèekivalo, utakmica se igrala s malo obrana, a puno atrakcija. U takvim uvjetima bolje se snašla ekipa novaka koja je svoje starije kolege uspjela pobijediti rezultatom 148-140. Utakmica se igrala na dva poluvremena od 20 minuta.

Rookie ekipa zapoèela je utakmicu u sastavu WallNealFieldsGriffinCousins, dok su za team Sophomores u poèetnoj petorci igrali MatthewsCurryDeRozanGibsonBlair. Cijelo vrijeme utakmica je bila izjednaèeno i nijedna se ekipa nije odvajala na znaèajniju prednost, no to se i oèekivalo buduæi da je ovo ipak utakmica samo za gledatelje i navijaèe.

Vjerojatno najatraktivniji potez veèeri izveli su Wall i Griffin. Wall je s linije za tri poena snažno odbio loptu od pod a Griffin ju je uspješno zakucao. Inaèe, Wall je cijelu utakmicu bio aktivan u razigravanju svoje ekipe te je do kraja skupio 22 asistencije, što predstavlja i rekord na ovakvim utakmicama.

Zbog toga je Wall na kraju i osvojio nagradu za najkorisnijeg igraèa utakmice. Uz spomenute 22 asistencije ubacio je i 12 poena. MVP nagrada je mogla otiæi i u ruke Cousinsa èija je statistika iznosila 33 poena i 14 skokova. Zanimljivo, najmanje je minuta na utakmici odigrao Blake Griffin, nešto manje od 14 te je uspio ubaciti 14 poena. Vjerojatno ga nisu htjeli optereæivati buduæi da æe tijekom ovog vikenda nastupiti i na natjecanju u zakucavanju, ali i na glavnoj All-Star utakmici.

Igraèe s druge godine predvodio je James Harden, koji je na ovu utakmicu izabran kao zamjena za Tyrekea Evansa. Harden je ušao s klupe te je postigao 30 poena, a odlièan je bio i Blair koji je upisao 28 poena i 15 skokova.

Rookie – Sophomore 148:140
Rookie: Wall 12p, 22as; Cousins 33p, 14sk; Johnson 25p; Monroe 14p, 8sk
Sophomore: Harden 30p, Blair 28p, 15sk; Matthews 15p, 6as; DeRozan 14p, 4as

Latest Posts

NE PROPUSTITE