Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

John Wall preporodio Wizardse

Uz brojne pohvale na račun fantastičnog LeBrona Jamesa, s nekoliko zanimljivih novih pravila i uz poneku kritiku Lakersima dotaknuo se Jeff Van Gundy, tijekom komentiranja jedne nedavne utakmice, Washington Wizardsa i Toronto Raptorsa. Ekipe koje dugi niz godina dominiraju dnom Istočne konferencije napokon su zaslužile pohvalu.

12 poraza u isto toliko nastupa, 4 pobjede uz 28 poraza početak je sezone Washington Wizardsa. U ligi s popriličnim brojem loših ekipa ovako nešto ostvariti svojevrsni je pothvat. Ozljede, neuigran sastav, brojne rošade ne bi li se pronašla bilo kakva kemija u momčadi rezultirale su time da su Wizardsi bili kanta za napucavanje. Uz to poraženi su u 5 produžetaka, od kojih su barem u tri utakmice imali “sigurnu” pobjedu.

Slavljem nad Oklahomom i povratkom Johna Walla na teren stigli su bolji dani. S jednim od najbržih igrača lige proigrao je jedan od najlošijih napada. Više kvalitetnih lopti za Emeku Okafora i Nenea Hilarija, više otvorenih šuteva, više laganih poena iz kontra napada. Kada zbrojimo to s kvalitetnom i čvrstom obranom koju igraju rezultat su tri uzastopne pobjede na domaćem terenu protiv Clippersa, Knicksa i Netsa, a omjer s Wallom u sastavu je 9 pobjeda i 7 poraza.

Oporavak Walla nije jedini razlog skorašnjih dobrih rezultata, Trevor Ariza se također oporavio od ozljede i doprinosi s klupe, Nene je stvorio kontinuitet utakmica i pokazuje da je jedan od najboljih finišera u reketu, a Okafor kontrolira reket i dominira skokovima.

Određen broj kritičara smatra kako John Wall nije spreman biti lider momčadi i kako ne zaslužuje da Wizardsi grade ekipu oko njega. Barem za sada Wall je odgovorio na najbolji način. Uz to što predvodi ekipu u poenima i asistencijama, očit je napredak s njime u momčadi te samim time njegova važnost za ekipu. Unatoč euforiji koju ovih dana osjećaju navijači Wizardsa, pitanje je kolika je realna snaga ove momčadi?

Nene, Ariza i Okafor donijeli su prijeko potrebno iskustvo i kvalitetnu, ali isto tako i velike ugovore i smanjenje prostora za dovođenje igrača. S omjerom od 14 pobjeda i 35 poraza, doigravanje je odavno izgubljeno, osim po mišljenju Jordana Crawforda koji je i nakon 12 poraza izjavio kako je siguran da mogu Wizardsi do playoffa. Nekoliko pobjeda više smanjiti će im šanse za najviše izbore na draftu tako da je pitanje koji je cilj ove momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE