Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

John Wall: Suigrači su mislili da sam klaun

Mladi playmaker Washington Wizardsa John Wall jedan je od najuzbudljivijih igrača NBA lige. Nakon što su Wizardsi nagradili njegov potencijal bogatim ugovorom (80 milijuna na 5 godina), sjajno je odigrao prošlu sezonu, posebno se istaknuvši u doigravanju.

Međutim, nije oduvijek bilo tako. Prve tri godine Wall je bio nedisciplinirani, „divlji“ bek ekipe prepune igrača upitne košarkaške inteligencije (JaVale McGee, Nick Young, Andray Blatche i pistolero Gilbert Arenas) koja je zabilježila ukupni omjer od 72 pobjede i 158 poraza. Novinar časopisa Slam Abe Schwadron piše:

„Wall se sjeća koliko su igrači poput Andrea Millera, Drewa Goodena i Marcina Gortata bili skeptični kad su stigli u Washington. Sve do prošle sezone Wall je bio poznat kao uzbudljiv igrač smiješne momčadi: ‘Mislili su da sam smiješan igrač i da ne shvaćam košarku ozbiljno’, rekao je Wall, ‘to su mislili gledajući sa strane. Sudili su me po momčadi kojom sam bio okružen’.“

Korak po korak, Washington se riješio prtljage iz tamne prošlosti, Wall je proigrao i danas je All-Star igrač i jedan od najboljih u ligi na svojoj poziciji, s vrlo blistavom budućnošću. O svojim ciljevima u budućnosti Wall kaže: „Želim postati najkorisniji igrač lige, želim biti MVP finala, želim biti u najboljoj momčadi NBA lige i ostati u Washingtonu barem još pet godina. Obožavam igrati ovdje.“

Ako nastave igrati i napredovati kao do sada, momčad Washingtona će nakon godina osrednjosti postati jedna od najboljih u istočnoj konferenciji, sve pod vodstvom mladog playmakera u strelovitom usponu – Johna Walla.

Latest Posts

NE PROPUSTITE