Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

John Wall: Tek sam pokazao naznake kakav igrač mogu biti

Vođa momčadi Washington Wizardsa, John Wall, po prvi puta u svojoj karijeri otišao je „pod nož“. Početkom petog mjeseca Wall je otišao je operirati oba koljena na klinici u Clevelandu. Kako izvori kažu porodica i prijatelji redovno su dolazili u posjetu playmakeru Wizardsa, ali jedan posjetitelj je ostavio takve utiske da se Wall s njime družio još neko vrijeme.

Riječ je o novopečenom treneru momčadi iz glavnog grada Sjedinjenih Država Scottu Brooksu koji se po prvi puta lično susreo sa zvijezdom Wizardsa. Razgovarali su o planovima Wizardsa u narednim sezonama i povratku u doigravanje nakon što su ovogodišnje propustili.

Prema izvorima razgovor je bio ohrabrujući za Walla koji je počeo graditi odnos sa svojim trećim trenerom u njegovoj šestogodišnjoj NBA karijeri.

Rekao mi je da još uvijek nisam ispunio svoj puni potencijal“, započeo je Wall te dodao:

Takve riječi uvijek je lijepo čuti pogotovo jer smatram i sam da još uvijek nisam dostigao svoj vrhunac. Tek sam pokazao naznake kakav igrač mogu biti“.

Brooks je na klupi Wizardsa zamijenio Randy Wittmana u srpnju nakon što je prethodno vodio Oklahoma City Thundere sedam sezona pa i do finala 2012. godine. Dolazak Brooksa u Wizardse odmah se povezao s dovođenjem Kevin Duranta u svoj rodni grad na što se osvrnuo John Wall:

Dovođenje Kevina nije razlog zbog čega je Brooks tu. Ako možemo dovesti Duranta to je super jer smatram da naša ekipa treba još jednu zvijezdu, igrača koji će napraviti iskorak u karijeri. Bez tri zvijezde ne možeš osvojiti prsten“.

Opće poznato je to da su Wall i Durant prijatelji izvan terena već godinama i ne skriva želju da bi volio igrati s KD-om u istoj momčadi, no Kevina svi žele, ali kako kaže Wall s Durantom nije pričao o tome.

Ako dođe Durant, dođe, ako ne imamo mi druge planove. O tome nisam razgovarao s njime čak nemam niti želje razgovarati. Treba pustiti par tjedana da sam razmisli što želi i gdje će nastaviti karijeru“.

Osim Duranta dotakao se Wall i trenera Brooksa:

Sviđa mi se zaista, jer razumije igru. Svojevremeno igrao je playmakera što dovoljno govori o njegovim sposobnostima. Mislim da želi od mene da budem još više agresivniji tako da mogu biti u Wizardsima kao Russell (Westbrook) Oklahomi“.

Glavni prioritet Walla jeste njegov potpuni oporavak od operacije koljena koji će prema riječima doktora trajati sedam mjeseci što bi moglo utjecati na povratak Walla u trening kamp.

Što se same operacije tiče Wall je kazao kako je osjećao da je trebao otići pod nož, jer je kako kaže previše skakao s desne noge ili sunožno, dok lijevu nogu slabo da je i koristio prilikom odražavanja što je fasciniralo i same doktore koji nisu vjerovali da je Wall mogao igrati samo s jednom zdravom nogom.

Za kraj je kazao kako će naredna sezona predstavljati novi početak jer se vraća bez bolova u lijevom koljenu.

Ponovo će biti super osjećaj biti potpuno zdrav. Tko me poznaje zna da dajem 100% i da volim izazove. Ovaj izazov za mene je nešto novo i dati ću sve od sebe kako bih se vratio spremniji i bolji igrač i probati odigrati najbolju sezonu dosada“.

U kakvoj situaciji će Wizardsi dočekati narednu sezonu ostaje nam da vidimo. Raspolažu s dosta prostora na salary capu što omogućava potpisivanje nekog većeg ugovora, no s kojim igračem vidjet ćemo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE