Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

John Wall: Uzor mi je Derrick Rose

Prvi izbor ovogodišnjeg drafta, razigravaè Wizardsa John Wall, pokušava slijediti stope Derricka Rosea iz Chicago Bullsa.

Obojica igraèa su igrali za trenera Johna Caliparija na fakultetu i obojica su izabrani na prvom mjestu drafta, Rose 2008. godine, a Wall 2010. Rose je od ulaska u NBA ligu postao All-Star igraè, èlan amerièke košarkaške reprezentacije i vodeæi je kandidat za ovogodišnju MVP nagradu. I Wall i Rose imali su dosta nesiguran šut nakon odlaska sa fakulteta, ali Rose je svoj šut poprilièno popravio.

“Moj cilj je doæi na njegovu razinu i zatim još napredovati”, rekao je Wall o želji za napretkom svoje igre na slièan naèin na koji je to uèinio Rose. “On je trebao  vremena za napredak, i ja pokušavam postiæi nešto slièno. Mnoge momèadi me ostavljaju otvorenog na šutu. Ako me ide, onda ih pogaðam, ali nekada pogodim jedan od èetiri šuta. Ako budem bolje pogaðao biti æe me teže èuvati. Tako nešto je napravio i Derrick i sada ga je jako teško èuvati. Tijekom predsezone sam pokušavao pogoditi tisuæu šuteva dnevno. Sada moram vježbati skok-šut jer sam tada šutirao bez skoka, a tako ne možeš igrati u ovoj ligi. Naporno æu raditi i sljedeæe godine æu imati poboljšan skok-šut.”

“Kada razvije svoj šut i dobije veæu razinu samopouzdanja u tome, biti æe strah i trepet ove lige zbog svoje brzine, voðenja lopte i svih ostalih vještina”, rekao je Wallov suigraè Maurice Evans. Trener Nuggetsa George Karl takoðer vjeruje u Wallov napredak. “Wall že biti All-Star igraè”, kaže Karl. “Imao je nekih lošijih utakmica, ali je takoðer odigrao zaista impresivne utakmice u nekim situacijama.”

Wall u prosjeku igra 38 minuta po utakmici te ostvaruje 16.3 poena, 8.6 asistencija i 4.5 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE