Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

John Wall: Već smo trebali osigurati doigravanje

Nakon što su posljednje dvije sezone bili stabilna playoff ekipa istočne konferencije, Washington Wizardsi ove godine nikako da izađu na pravi put. Drugim riječima, ovo je veoma frustrirajuća sezona za sve u ekipi iz glavnog grada SAD-a s obzirom da su prije početka sezone bili smatrani sigurnim putnicima u doigravanje. No, već je 71 utakmica iza njih, a trenutno su na desetoj poziciji Istoka sa dvije i pol utakmice zaostatka za osmoplasiranim Detroit Pistonsima.

Wizardsi cijelu sezonu muku muče s ozljedama igrača koji su dio njihove standardne petorke, stoga je razumljivo da nikako ne mogu uhvatiti pravi ritam. Situacija je još lošija po njih s obzirom na to da se konkurencija na Istoku strahovito pojačala i čini se da ćemo prvi put nakon dugo vremena imati sezonu gdje klubovi iz istočne konferencije ulaze s pozitivnim omjerom u doigravanje.

Sve ovo negativno je utjecalo na poziciju Washington Wizardsa, brzo su se našli u zaostatku i budući da konkurencija ne posustaje, čeka ih teška borba za to toliko željeno osmo mjesto. Glavna perjanica Washingtona, John Wall, imao je prilično toga za reći o ovome: „Iskreno, razmišljam o tome svaki dan. Dovraga, nikako ne bismo smjeli biti u ovakvoj situaciji. Već smo trebali osigurati našu poziciju u doigravanju i završiti s tim.“ Na pitanje koliko mu znači to što je ove godine bio dio All-star cirkusa u Torontu i to što bilježi 20,1 poen, 10 asistencija, 4,9 skokova i 1,9 ukradenih lopti po susretu u usporedbi s trenutnim stanjem ekipe, razigravač Wizardsa ponudio je direktan odgovor: „Ne sviđa mi se. Nije mi važno to što bilježim 20, 10 i 5 te to što sam All-star. Još uvijek je neuspjeh što se nalazimo na ovoj poziciji jer je naš glavni cilj ući u doigravanje. Posebice zato što smo uoči sezone željeli biti među prve tri, četiri ekipe i nismo u tome uspjeli. No, nakon svega što smo prošli ove godine, svih ozljeda i sporog ulaska u sezonu, naš ulazak u doigravanje zabrinuo bi mnoge ekipe.“

Gledano iz današnje perspektive, ulazak Washingtona u doigravanje bio bi veliki uspjeh zbog toga što moraju uhvatiti tri i pol utakmice zaostatka za Detroitom u posljednjih 11 utakmica, a posebice zbog toga što je ovo za njih bila veoma duga godina i definitivno bi ih ulazak u prvih osam ohrabrio i motivirao. Međutim, problem je što ih u tom slučaju u prvoj rundi doigravanja čekaju LeBron James sa svojim Cleveland Cavaliersima. Ekipa je to koja puca na naslov ove godine, ali i ekipa koju su u Washingtonu uoči sezone očekivali u nekoj od kasnijih rundi doigravanja.

Od posljednjih jedanaest susreta, Washington čak sedam igra na gostujućem parketu, od čega je samo jedna utakmica s izravnim konkurentima, Detroit Pistonsima, na gostujućem terenu. Kao da sve ovo nije dovoljno, jedno od ovih gostovanja vodi ih u Oracle Arenu na noge Golden State Warriorsima, jednu od dvije dvorane gdje ove godine nitko nije uspio odnijeti pobjedu. Čini se da Johna Walla i Washington čeka Sizifov posao do kraja regularnog dijela sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE