Saturday, May 11, 2024

ZADNJE OBJAVE

Johnson: Bogdanović će nam puno pomoći

Košarkaši Brooklyn Netsa naporno se pripremaju za nadolazeću NBA sezonu u kojoj će njihove ambicije biti usmjerene prema vrhu Istočne konferencije. Tijekom treninga igrači se upoznaju s pridošlicom Bojanom Bogdanovićem koji je odmah suigračima pokazao da će biti odličan te da zaslužuje mjesto u početnoj petorci.

U posljednja dva dana trening kampa Bogdanović je najčešće igrao u prvoj petorci Netsa što bi moglo značiti da će takvu ulogu imati i na početku sezone, iako do tog trenutka ima još tri tjedna (Nesti sezonu otvaraju utakmicom protiv Boston Celticsa 29. listopada). Prije toga odigrat će Netsi šest predsezonskih utakmica, od čega je prva na rasporedu u utorak, protiv izraelskog Maccabija iz Tel Aviva.

Nakon jučerašnjeg treninga zvijezda Netsa, Joe Johnson, bio je vrlo zadovoljan onime što je vidio kod Bogdanovića: “Ima visoku razinu košarkaške inteligencije, sjajan osjećaj za igru i odličan je šuter. Mislim da će nam puno pomoći u igri.”

Svoj dojam o Bogdanoviću iznio je i Mirza Teletović, s kojim Bojan svakoga dana dolazi prije treninga i ostaje nakon treninga kako bi odradili dodatne šuterske vježbe. I on je govorio sličnim tonom kao Johnson: “Bojan zaista razumije košarku te razumije što treba raditi na terenu. Odličan je na treninzima i mislim da se jako brzo prilagodio na sustav igre trenera Hollinsa.”

“Ima priliku puno se kretati po terenu, što je njegova jača strana”, dodatno objašnjava Teletović. “Može izlaziti iz blokova, može napadati obruč, može igrati leđima okrenut prema košu. Mislim da će moći iskoristiti sve svoje vještine.”

Budući da je Teletović odradio dvije sezone u Netsima, zna što je potrebno za prilagoditi se na život u New Yorku te je za kraj rekao kako je pomogao Bogdanoviću u prilagodbi: “Prvo sam mu rekao da si kupi kući i auto, kako bi se mogao kretati gradom. Znam da je New York velik i da je promet gust, ali naviknut će se na to.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE