Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Johnson pogodio za pobjedu, velika utakmica LeBrona

Sinoć smo u NBA ligi vidjeli 11 susreta, a najnapetije bilo je u utakmici između Phoenixa i Brooklyna, gdje smo gledali jedan produžetak. LeBron James odigrao je sjajnu utakmicu i s 39 poena odveo Miami do pobjede nad Dallasom.

Sunsi su u utakmicu protiv Netsa ušli bez poraza na domaćem parketu, dok Netsi nisu imali pobjedu u gostima, no to se sve promijenilo slavljem Brooklyna 100:98 nakon produžetka. Tijekom utakmice vidjeli smo velike amplitude, Sunsi su bolje ušli u utakmicu i na krilima nekoliko brzih kontranapada Gorana Dragića došli do dvoznamenkaste prednosti. Njihova prednost istopila se na početku drugog poluvremena, kada sedam minuta nisu uspjeli pogoditi šut iz igre i Netsi su došli do 12 poena viška. U posljednjoj pak četvrtini proradio je šut za tri poena kod domaćih te su Sunsi malo po malo smanjivali zaostatak i čak došli u priliku za pobjedu.

Tricom P.J. Tuckera Sunsi su 40 sekundi prije kraja imali dva poena prednosti, ali na drugoj je strani odgovorio Joe Johnson polaganjem za izjednačenje i produžetak. Imali su Sunsi zadnji napad, ali Dragić nije uspio zabiti za pobjedu. U produžetku su Netsi imali inicijativu, no ponovno se sve svelo na zadnje sekunde. Ponovno je Tucker zabio važan koš za Phoenix, za 98:98 minutu prije kraja, a zatim su uslijedili promašaji na obje strane, prvo od Garnetta, a zatim i od Fryea. Johnson je uhvatio skok, sam se uputio prema košu i polaganjem sa zvukom sirene donio pobjedu svojoj momčadi.

Brook Lopez ubacio je 27 poena za Netse, Shaun Livingston s klupe je pridodao 18 poena,a heroj susreta Johnson ubacio je 13 koševa. Deron Williams je tijekom prve četvrtine naskočio na stopalo protivničkog igrača te se ozlijedio i nije se vraćao na parket, što je još jedna briga za čelnike ekipe. Kod Sunsa je najbolji bio Dragić s 19 poena i 10 asistencija, a vrlo dobro odigrao je i Tucker sa 17 poena.

Miami Heat je na krilima raspoloženog LeBrona Jamesa upisao pobjedu 110:104 nad Dallas Mavericksima. Ključna je bila druga četvrtina u kojoj je Heat napravio 10 poena prednosti, dok su sve ostale bile poprilično izjednačene. Imali su Mavericksi na kraju priliku za preokret, no zadnjih nekoliko napada su odigrali loše i bezidejno te su morali priznati poraz.

LeBron je ubacio 39 poena uz sjajan šut 14/18, dok je Dwyane Wade popunio statistiku sa 17 poena, 8 asistencija, 8 ukradenih lopti i 5 skokova. Najbolji kod Dallasa bio je Dirk Nowitzki s 28 poena, dok je Vince Carter s klupe zabio 21 koš.

Najbolju utakmicu sezone odigrao je Zach Randolph i s 28 poena i 11 skokova predvodio Memphis Grizzliese do tijesne pobjede 89:86 nad Los Angeles Lakersima. Randolph je u posljednjoj četvrtini zabio 14 poena, uključujući važno polaganje 16 sekundi prije kraja i dva slobodna bacanja osam sekundi prije kraja kojima je potvrdio pobjedu. Vrlo dobar bio je i Marc Gasol s 18 poena, 8 skokova i 8 asistencija, te je tako nadigrao brata Paua Gasola koji je ubacio 10 poena i uhvatio 13 skokova. Kod Lakersa je najbolji bio Jodie Meeks s 25 poena.

Denver Nuggetsi uspjeli su na svome terenu svladati Minnesotu 117:113 i doći do treće uzastopne pobjede. Prva i treća četvrtina uvjerljivo su pripale Nuggetsima, no na kraju je Minnesota, zahvaljujući trici Kevina Lovea 18 sekundi prije kraja došla na samo dva poena zaostatka. Nakon toga je Wilson Chandler pogodio prvo, ali promašio drugo bacanje, no pobjedu Nuggetsima je spasio iskusni Andre Miller koji se ušuljao u reket nakon promašenog bacanja i uhvatio skok u napadu, te tako onemogućio Minnesoti da dođe u priliku za izjednačenje.

Chandler je susret završio s 19 poena, 16 je ubacio Kenneth Faried, a 14, uz 10 asistencija, Ty Lawson. Miller je ukupno postigao 13 poena. Kod Minnesote su ponovno dvojica Kevina bila najbolja – Love je ubacio 28 poena uz 10 skokova, a Martin 27 poena. Ricky Rubio je susret završio bez postignutog koša, ali je podijelio 12 asistencija i uhvatio 8 skokova.

Indiana Pacersi nastavili su s uvjerljivim igrama te pred svojim navijačima sa 104:77 svladali Milwaukee Buckse i produžili niz pobjeda na devet. Prvo ime susreta bio je centar Indiane Roy Hibbert koji je upisao 24 poena, 10 skokova i 8 blokada, a standardno dobar je bio i Paul George s 22 poena. Najraspoloženiji kod Bucksa bio je O.J. Mayo s 20 postignutih poena.

Chicago Bullsi su bez problema slavili na gostovanju u Kanadi protiv Raptorsa 96:80, čak i bez Derricka Rosea zbog ozljede stražnje lože. Luol Deng predvodio je Bullse s 19 poena i 9 skokova, a samo jedan poen manje i isti broj skokova učinak je Joakima Noaha. Kod Raptorsa je posebno raspoložen bio DeMar DeRozan s 37 poena, 20 je ubacio Rudy Gay, a nitko od preostalih igrača Toronta nije zabio više od šest poena.

Portland je pobjedom nad Bostonom 109:96 došao do pete uzastopne pobjede, a najbolji kod pobjednika bio je LaMarcus Aldridge s 27 poena i 12 skokova, dok je kod Bostona odličan bio Jared Sullinger s 26 poena i 8 skokova. Jeff Teague postavio je svoj novi rekord karijere ubacivši 33 poena, s kojima je predvodio svoje Hawkse do pobjede nad 76ersima 113:103. Teague je još podijelio i 10 asistencija, dok je kod Sixersa najbolji bio Evan Turner s 27 poena.

NBA rezultati, 15. studeni:

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 104:77
Toronto Raptors – Chicago Bulls 80:96
Atlanta Hawks – Philadelphia 76ers 113:103
Boston Celtics – Portland Trail Blazers 96:109
Cleveland Cavaliers – Charlotte Bobcats 80:86
Miami Heat – Dallas Mavericks 110:104
Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 117:113
Phoenix Suns – Brooklyn Nets 98:100
Utah Jazz – San Antonio Spurs 82:91
Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 86:89
Sacramento Kings – Detroit Pistons 90:97

Latest Posts

NE PROPUSTITE