Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Johnson pokušava zadržati Kingse u gradu

Kevin Johnson, bivši NBA košarkaš, a sada gradonaèelnik Sacramenta ne dijeli mišljenje veæine kako su Kings prekjuèer odigrali zadnju utakmicu u tom gradu. Veæ kao gotova stvar zvuèi preseljenje ekipe u Anaheim, dio Los Anglesa, ali Johnsonov cilj je da to sprijeèi i zadrži NBA košarku u glavnom gradu savezne države Kalifornije.

Osjeæamo da je vrijedno boriti se za ekipu Sacramento Kings. I ako bilo tko misli da æemo sjesti, prekrižiti ruke i dopustiti da oni napuste grad bez borbe s naše strane, u velikoj je zabludi”, izjavio je Johnson.

Vlasnici Kingsa, braæa Joe i Gavin Maloof ozbiljno razmišljaju o premještanju ekipe, a konaènu potvrdu moraju dostaviti do ponedjeljka vlasnicima NBA lige. U juèerašnjem izlaganju Kevina Johnsona vodstvu NBA lige, izrazio je nadanje da æe obitelj Maloof odluèiti zadržati Kingse u gradu, a u sluèaju da do toga ne doðe spomenuo je grupu koja je spremna otkupiti klub i zadržati ga u Sacramentu. Na èelu te grupe je suvlasnik hokejaške ekipe Pittsburgh Penguins, Ron Burkle. Kao treæa varijanta scenarija spominje se dolazak nekog drugog NBA kluba u Sacramento, a preseljenje Kingsa.

Potpuno smo svjesni toga da je odluka obitelji Maloof da najprije odluèe što je u njihovom najboljem poslovnom interesu te na temelju toga donesu odluku. Mislim da smo mi prezentirali alternativu sa kojom ostanak u Sacramentu ima smisla”, izjavio je Johnson.

Druga varijanta scenarija, otkup ekipe, nije uzeta u obzir od strane obitelji Maloof te je njihov stav da neæe prodavati ekipu.

Johnson, bivši All-Star igraè, obznanio je vijest da je u zadnjih tjedan dana sakupljeno 7 milijuna dolara od strane gradskih korporacija, te da se prema tome može vidjeti koliko je gradu stalo do toga da se poène graditi novi sportski kompleks koji bi zamijenio trenutaèni. Do gradnje novog sportskog centra doæi æe i u sluèaju da Kingsi ne ostanu u Sacramentu.

Iako je David Stern, povjerenik lige, izrazio malo povjerenja u Sacramento, ipak je konaèna odluka na vlasnicima lige koji u veæini moraju prihvatiti odluku obitelji Maloof da bi uopæe moglo doæi do preseljenja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE