Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jokić i Walker najbolji igrači prvog tjedna

Prvih tjedan dana NBA sezone je iza nas, a to znači da su poznati dobitnici priznanja za najbolje igrače tjedna. Na istoku je najbolji bio Kemba Walker, dok se na Zapadnoj konferenciji najviše istaknuo Nikola Jokić.

Walker je u prvom tjednu ostvario prosjeke od 35,3 koševa, 3 skoka i 5,3 asistencija te je vodio svoje Hornetse do omjera 2-1. Do takvih statističkih podataka došao je uz jako dobar šut iz igre – ukupan šut 48,7%, za tri poena 50%, te je jedini igrač koji je ove sezone prešao granicu od 40 poena (u prvoj utakmici sezone Bucksima je zabio 41 koš).

Na Zapadu je svestrani Jokić vodio svoje Nuggetse do savršenog 3-0 omjera, uključujući i pobjedu nad NBA prvacima Golden State Warriorsima. 23-godišnji centar prosječno je zabijao 26,3 koševa uz 10,3 skokova i 7,3 dodavanja, a upisao je i triple-double učinak bez promašenog šuta iz igre (uz Wilta Chamberlaina jedini igrač u povijesti koji je to uspio) i bez ijedne izgubljene lopte. Iz igre je pogađao odličnih 63,2%, dok je iza linije za tri poena ubacio 50% šuteva.

Latest Posts

NE PROPUSTITE