Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Jonathon Simmons: “U Spursima nisam mogao igrati na najvišem nivou”

Jonathon Simmons, bivši igrač San Antonio Spursa ovo ljeto je s Orlandom potpisao respektabilan trogodišnji ugovor vrijedan 20 milijuna dolara.

Simmons je prije utakmice sa San Antonijom sjeo s Johnom Dentonom i dao mu intervju koji je objavljen na službenoj stranici Orlando Magica, razgovarao je s njim o širokom rasponu tema, o vremenu provedenom u Spursima, uključujući ono što je naučio, zašto je otišao te njegov odnos s Greggom Popovichem. Odgovorio je na mnoga pitanja.

Jedna od glasina koja se vrtjela bila je da je Simmons bio taj koji je želio da ga Spursi puste kako bi mogao potražiti momčad u kojoj će imati veću ulogu, a on je potvrdio da je to točno:

“Ja zapravo mislim da sam se u njihovom sustavu mučio”, rekao je Simmons, koji se osvrnuo na 14,8 i 17,9 minuta u prosjeku koje je imao u dvije sezone u San Antoniju. “Pop uvijek želi da usporite i naučite puno stvari i to je bilo sjajno za mene jer sam puno naučio. Ali mislim da je vrijeme da zvijer u meni oživi.”

Spomenuo je i razgovor s Popovichem te kako je on reagirao na to:

“Pop je to shvatio i to sam mu objasnio”, dodao je Simmons, pozivajući se na njegovu želju za većom ulogom u timu. Rekao sam mu da jednostavno nisam mogao igrati na najvišoj razini koju sam htio. Želim postati velik igrač i igrati protiv elitnih dečki svake večeri. Rekao mi je da razumije i ako bilo što budem trebao od njega, da će biti tu za mene. Još uvijek imamo sjajan odnos i veselim se što ćemo se vidjeti.”

U Orlandu je Simmons dobio slobodu igrati vlastitim stilom pod vodstvom Franka Vogela. U mladom timu svijetle budućnosti svakako može ostaviti trag. Mnoge njegove brojke već su se drastično poboljšale. Ulazeći s klupe igra do 24 minute po utakmici, uz prosjek od 13,3 poena po utakmici.

Popovich je prije nekoliko tjedana, a prije njihove predsezonske utakmice dao komentar o Simmonsu:

“On ima veliko srce i prešao je dug put. Očito je da je talentiran igrač, a ja bih mu rekao: koliko dugo ćete trajati ovisi o tome kako se nosite s emocionalnim i mentalnim pritiskom. Talent je tu i on je za nas napravio veliki posao prošle godine. Došao je daleko u pogledu mentalne discipline i učinkovitosti na terenu. Nadam se da će isto nastaviti i u Orlandu.”

Simmons je inače zabio 17 poena u utakmici protiv Spursa, koju je Orlando pobijedio rezultatom 114:87.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE