Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordan: Europska košarka dosegla je novu razinu

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Michael Jordan, predstavio je novo izdanje video-igrice NBA 2K13, a prilikom istog je progovorio o aktualnoj reprezentaciji SAD-a, te je usporedio s njegovim “Dream Teamom”.

Nakon, a i za vrijeme Olimpijskih igara u Londonu mnogo je ljudi diskutiralo na temu koliko je današnji “Dream Team” dobar u usporedbi s onim iz Barcelone 1992. godine, kada su za njega igrali Jordan, Larry Bird, Magic Johnson i drugi. Štoviše, najuèestalije pitanje kod mnogih je tko bi dobio taj susret.

“To je pitanje na koje nikada neæemo dobiti odgovor, ali uvijek možemo o tome razgovarati. Kobe (Bryant) je svojevremeno rekao što misli o tome, na što sam mu ja odgovorio da smatram kako je naša momèad iz ’92 kompletnija od današnje. Bili smo kompletniji i u napadu i u fazi obrane. Mi smo bili u stanju zaustaviti vanjski šut bilo koje momèadi i to je ono što nedostaje današnjoj reprezentaciji. Oni su možda bolji atlete nego što smo to bili mi, ali ja volim misliti da smo mi za nijansu lukaviji i da smo igrali pametniju košarku”, rekao je Jordan.

Na pitanje misli li da æe ova NBA 2K13 pomoæi u rješavanju ove dileme, Jordan je odgovorio:

“Mislim da debata nikad neæe nestati. A to da æe poèeti biti uèestalija, to svakako. Ista bi prestala samo kada bi uspjeli izumiti vremoplov s kojim bismo se mi pomladili pa zaigrali protiv današnjeg “Dream Teama”. Vjerujem da su na igrici kvaliteta i talent igraèa na našoj strani. Vidjet æemo.”

Jordan je progovorio i o utjecaju Amerièke košarke na meðunarodnu.

“Da, mislim da je naša košarka podigla razinu meðunarodne. Štoviše, smatram da ima veæ sada veliki broj europskih igraèa koji bi mogli biti dio Dream Teama.”

Za kraj je Air Jordan dao svoje mišljenje o finalnoj utakmici Igara u Londonu, u kojoj su Amerikanci svladali Španjolce 107:100.

“Mislim da smo i dalje bili dominantni, ali istovremeno da je meðunarodna košarka dosegla novu razinu. Vjerujem da ni mi iz 1992. ne bi bili dominantni kao tada protiv današnjih europskih momèadi. Meðunarodna košarka dosegla je nove visine, a za to velike zasluge ima NBA i naš Dream Team.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE