Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordan na treningu Bobcatsa zaigrao H.O.R.S.E.

Slavni Michael Jordan proveo je ponedjeljak prijepodne na treningu momèadi Charlotte Bobcatsa èiji bi vlasnik trebao postati do kraja ovoga mjeseca. Jordan je od 2006. godine bio djelomièni vlasnik kluba iz svoje rodne savezne države North Caroline sve dok nije pokazao interes za preuzimanje kluba od Boba Johnsona, dosadašanjeg vlasnika. Dogovor izmeðu njih dvojice je pao u petak popodne.

Iako je kao suvlasnik vrlo rijetko pohodio treninge ekipe, sada se je i to poèelo mijenjati. Rad njegove buduæe ekipe Jordan je pratio sa trenerom Larryjem Brownom i menadžerom Rodom Higginsom koji je usput otkrio da klub neæe dovoditi Larryja Hughesa, ali da je moguæe potpisivanje jednog beka za doigravanje. Dolazak na trening Bobcatsa, prije njihove domaæe utkamice protiv Dallasa, Jordan je iskoristio i da sa rookijem Geraldom Hendersonom zaigra košarkašku igru H-O-R-S-E. U tenisicama i trapericama Jordan je redom poèeo promašivati šuteve i prva igra pripala je branièu Hendersonu. Kasnije je krenula druga partija i tu je ipak poèeo njegov show, pogaðanjem slobodnjih bacanja sa zatvorenim oèima i nekoliko uzastopnih trica.

“Što si ti mislio, da sam samo zakucavao u cijeloj mojoj karijeri?” pitao je Jordan mladog igraèa. Henderson je samo dobacio: “Prije ili kasnije moraš promašiti”. “To su govorili i u Clevelandu” dodao je brbljavi Jordan aludirajuæi na 1989. godinu i njegov šut za pobjedu u zadnjoj sekundi protiv Clevelanda u playoffu.

Jordan je na kraju ipak izgubio i drugu igru protiv Hendersona, ali se je sigurno pobrinuo da još malo ugrije atmosferu koja se stvara njegovim dolaskom na èelo Bobcatsa i povratkom na NBA scenu. To je izjavom potvrdio i Gerald Henderson:

“Njegova kupnja kluba prije nekoliko dana, donosi druèkiji duh u svemu što radimo. Dobro je imati ga u klubu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE