Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordan napustio Clipperse i otišao u Dallas

Treneru Clippersa Docu Riversu nije se obistinila želja da i sljedeće godine surađuje sa sjajnim centrom DeAndre Jordanom. Naime, Jordan se kasno sinoć odlučio za put u Teksas gdje će biti dio Dallas Mavericksa. Duže vrijeme se znalo da mu je izbor između Dallasa i matičnog kluba Clippersa a o njegovom mogućem odlasku u Dallas za koji je veliku ulogu odigrao igrač Mavericksa Chandler Parsons već smo pisali.

Jordan je trebao da ima razgovore sa Bucksima, Lakersima i Knicksima ali na kraju je Dallas „odnio“ pobjedu. Dallas je u free agencyu izgubio veterana Tysona Chandlera koji je potpisao sa Phoenix Sunsima, a sada su doveli upgrade na toj poziciji u smislu možda i najboljeg two-way centra u ligi. Prošle godine lider u dvije statističke kategorije, Jordan je imao nevjerojatnu contract godinu i znalo se da će dobiti maksimalan ugovor (nešto slično kao i sa Jimmyem Butlerom s tim da je Butler bio ograničeni, a Jordan je neograničeni slobodni igrač). Ugovor je vrijedan $81 milijun a Jordana ćemo u dresu Mavsa gledati četiri godine. Treba spomenuti i manje zvučan, ali sigurno odličan potpis u vidu Wesleya Matthewsa koji je dobio također četverogodišnji ugovor ali vrijedan „samo“ $50 milijuna. Iako to nije $15 milijuna koliko je Matthews tražio, ipak je veći od prošlog ugovora koji je imao sa Portlandom, koji je iznosio $35 milijuna za pet godina.

Jordan je igrač poznat po kao odličan defanzivac, sjajan dunker i neko koga je izuzetno teško – ozljediti. Naime, od sezone 2010-’11 kada je odigrao 80, on je svaku sezonu odigrao sve 82 utakmice (tokom sezone 2011-’12 odigrao je 66 utakmica, jer je toliko puna sezona trajala naravno) i svaku je počeo u dresu Clippersa. Zadnje dvije sezone drastično je popravio svoj skok, pa je tako skočio sa 7.2 skoka ’12-’13 do 13.6 odnosno 15.0 u sezonama ’13-’14 te ’14-’15 respektivno. Također, radi se o jednom solidnom scoreru koji čak 91.8% šuteva uzima oko koša, šutajući više nego dobrih 73.9% u krugu od metar udaljenosti od koša. Bio je sedmi u NBA ligi po defanzivnom ratingu i drugi po ofanzivnom pa tako ne čudi to da je bio željena roba tokom ovog perioda. Ipak, nije nešto pokretljiv i nevjerojatno je loš u slobodnim bacanjima (ispod 40% ove godine) pa je tako protiv Clippersa korištena Hack-a-Shaq tehnika, koja je preimenovana u Hack-a-DJ tehniku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE