Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordan: Pobijedio bih LeBrona, ali ne i Bryanta

Prema većini pratitelja NBA lige najbolji NBA košarkaš svih vremena, Michael Jordan, danas je dao zanimljiv intervju povodom izlaska video igre NBA 2K14 u kojem je izjavio kako bi pobijedio LeBrona Jamesa u igri jedan na jedan dok je bio na vrhuncu forme, ali da ne bi mogao Kobeja Bryanta.

Jordan je nabrojao brojna imena s kojima bi volio, da je imao priliku, igrati jedan na jedan dok su obojica igrača u najboljoj formi. Spomenuo je Jerryja Westa, Elgina Baylora, Juliusa Ervinga, Carmela Anthonyja, Dwyanea Wadea te Bryanta i Jamesa. Najviše zanimanja privukla je njegova sljedeća izjava:

“Mislim da ne nitko od njih ne bi mogao pobijediti. Možda tek Kobe Bryant, koji je ukrao sve moje poteze.”

Dugo vremena se provlači usporedba Jordana i Bryanta te Jordana i Jamesa te tko bi od njih pobijedio u međusobnim duelima da su svi igrali u isto vrijeme. O tome možemo samo nagađati i prepirati se, a stvarne usporedbe teško je raditi jer se u Jordanovo vrijeme igrala drugačija košarka nego danas.

“U moje vrijeme kada si išao na ulaz pod koš znao si da ćeš dobiti brojne udarce. Morao si platiti cijenu ako si igrao na taj način”, izjavio je Jordan, osvajač 6 prstenova prvaka s Chicago Bullsima te nadodao: “To je bio dio igre. Ja nikada nisam imao strah od toga. Takve stvari današnji igrači ne razumiju i nemaju pojma što smo mi morali proći i kako smo morali igrati.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE