Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordan se zahvalio na prijedlogu da NBA liga umirovi njegov broj

LeBron James je prije nekoliko dana iznio ideju da se u èast velikog Michaela Jordana svi košarkaši u NBA ligi koji nose 23 na dresu, a meðu njima je i on sam, odreknu svoga broja.

Prema mišljenju Clevelandova košarkaša, nitko u NBA ligi više ne bi trebao nositi broj koji je na svome dresu imao jedan od najveæih igraèa svih vremena.

Jamesova je ideja izazvala veliku raspravu u ligi, bilo je glasova i za i protiv, a u petak se oglasio i sam “gospodin Zrak” i zahvalio se na ponudi.

Prema njegovu mišljenju, NBA liga si ne može dozvoliti da takvu èast ukaže samo jednome košarkašu. Jordan smatra da su isto zaslužili i Magic Johnson, Larry Bird, Bill Russell i još brojni drugi košarkaški velikani, a bilo bi nemoguæe umiroviti tako mnogo brojeva.

Uz Jordanove argumente, veliki bi problem prilikom umirovljenja broja 23 predstavljalo i pravilo NBA lige koje nalaže da igraè ne smije promijeniti broj na dresu u razdoblju od pet godina od trenutka oblaèenja. A u ovom trenutku trinaestorica košarkaša u NBA ligi imaju broj 23 na dresu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE