Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordan službeno potvrdio povratak Charlotte Hornetsa

Vlasnik franšize Michael Jordan je rekao da je službeno, Charlotte Bobcatsi će promijeniti ime u Charlotte Hornetse. Naglasio je kako želi vratiti pozitivan duh u Charlotte te je potvrdio da će do promjene imena doći u sezoni 2014/15, tako da će klub pod imenom Bobcatsi odigrati posljednju regularnu sezonu.

“Razgovarali smo s navijačima i svi su bili oduševljeni što se vraća staro ime. Mi smo to sada i službeno napravili, vratili smo staro ime”, rekao je Jordan.

Klub je imao pomoć od strane New Orleansa jer će klub dogodine nositi ime Pelicans, tako da je ime Hornets ostalo slobodno. Zamjenik komesara lige Adam Silver je rekao kako će za promjenu imena trebati oko 16 mjeseci.

Naime, Charlotte je grad koji ima nadimak “hornets nest” (gnijezdo stršljenova), a dobio ga je tijekom Američke revolucije krajem 18. stoljeća. Nadimak je gradu dao britanski general Charles Cornwallis koji je okupirao grad, ali su ga istjerali lokalni stanovnici, pa je rekao da je grad kao gnijezdo stršljenova. U gradu danas čak i policija na odorama nosi zakrpu na kojoj stoji stršljen.

Latest Posts

NE PROPUSTITE