Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordanovo legendarno posteriziranje Dikembea Mutomboa

Michael Jordan je u karijeri zakucao nebrojeni broj puta preko protivničkih igrača. Teško je odabrati koje je njegovo najbolje zakucavanje, no možemo reći da je posebno volio brutalno zakucati preko NBA igrača koji su studirali na poznatom sveučilištu Georgetown (Patrick Ewing i Dikembe Mutombo). Legendarni Afrikanac i bivša NBA zvijezda Mutombo se tijekom All-Star vikenda u svlačionici obratio Jordanu riječima: „Michael, budi iskren, nisi zakucao preko mene do sada.“

Ewing se onda umiješao i pitao Mutomboa „Nikada nije zakucao preko tebe?”, a na to je Dikembe odgovorio „Nije. Rekao je imat ću te jednoga dana.

Kasnije, te sezone u drugoj rundi doigravanja Istočne konferencije sastali su se Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi. Bullsi su vodili 3:1 u seriji i igrao se peti meč u Chicagu. Pri rezultatu 8:4, u napadu Bullsa poslije jednog promašaja, lopta se odbija do Jordana, on je odigrao dupli pas s Lucom Longleyjem, prošao po liniji i zakucao preko Mutomboa na oduševljenje svih igrača Bullsa, trenera Phila Jacksona kao i prisutne publike u dvorani. Uslijedilo je mahanje prstom prema Dikembeu, inače je to (finger wag) bio zaštitni znak Dikembea Mutomboa (kada je  dijelio banane protivničkim igračima, mahao je prstom prema igraču kojeg je blokirao, uz riječi „Not in my house“).

Bullsi su dobili taj meč, a time i cijelu seriju, ali se s te utakmice ipak najviše pamti ovo sjajno zakucavanje.

Podsjetite se i uživajte u ovom legendarnom zakucavanju “His Airnessa”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE