Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jordanu maksimalni ugovor?

Obrambeni specijalist, centar Los Angeles Clippersa DeAndre Jordan u posljednjoj je godini četverogodišnjeg ugovora, kojim mu je za ovu sezonu zagarantirano nešto manje od 11 i pol milijuna dolara. Američki mediji bruje o tome kako je moguće da Jordan dobije bitno bolji ugovor ovog ljeta, a čak se spominje deveteroznamenkasta brojka – točnije, iznos od 103,5 milijuna dolara za pet godina. To bi Jordana učinilo jednim od najplaćenijih igrača u NBA s prosječnom godišnjom plaćom od preko 20 milijuna dolara. Takvi apetiti 26-godišnjeg centra bit će pravi test za novog vlasnika Clippersa, milijardera Stevea Ballmera. Prema pisanju američkih kolega, njegove namjere su jasne:

„Želim od ovih Clippersa napraviti najbolju momčad u njihovoj povijesti. Želim napraviti najbolju momčad ikad u ligi.“, izjavio je za portal RealGM.com.

Dakle, ako Ballmer vjeruje da je Jordan ključna karika za naslov NBA prvaka, onda će ga platiti koliko god bude tražio – pa makar to bilo i devet cifri.

Koliko ima smisla dati toliki novac igraču koji je sjajan skakač (12,2 u prosjeku ove godine), ali napadački upravo žalosno sirov (igra mu se svodi na zakucavanje, s 26 godina vjerojatno neće više bitnije napredovati, a slobodna bacanja gađa 40%), neka svaki čitatelj procijeni za sebe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE