Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Još jedna rutinska pobjeda Amerikanaca

Jučer je ekipa USA odigrala drugu pripremnu utakmicu za Olimpijske igre protiv Kine te stigla do druge pobjede. Njihov trener, Mike Krzyzewski, je rekao kao već vidi početak nečeg velikog. Ameriku su u toj utakmici predvodili Kevin Durant s 19 koševa i Klay Thompson sa 17. Kao što smo i mogli očekivati, bio je to pravi blowout s rezultatom 106-57. Navijači su u Staples Centru mogli uživati i u dobroj predstavi DeMara DeRozana s 13 poena, kojemu je ova utakmica puno značila jer je igrao u rodnome gradu, te DeMarcusa Cousinsa koji je nakupio 12 poena i 7 skokova. Statistiku s utakmice možete vidjeti ovdje.

Treneru Krzyzewskom se nije toliko svidio rezultat koliko mu se svidjela povezanost njegovih igrača. Rekao je kako je način na koji su pobijedili odličan i kako oni rastu kao grupa. Bilo mu je teško sakriti optimizam. Nahvalio je rad njegovih igrača koji s uložili u tako malo vremena. Iako još uvijek uče tendencije igrača i isprobavaju različite rotacije, reprezentacija Amerike je izgledala nevjerojatno povezano i  uigrano protiv reprezentacije Kine. Primijetili su to i neki igrači poput Duranta i DeAndrea Jordana, koji je započeo utakmicu blokadom na jednom kraju terena te alley-oop zakucavanjem na drugom. On je izjavio kako su oni bili zajedno samo tjedan, a ima osjećaj kao da su suigrači već godinama.

Amerikanci su obavili odličan posao u obrani zadržavši Kineze na 30,9% uspješnosti. Krzyzewski vjeruje kako će njegova ekipa biti jako dobra u preuzimanju u obrani zahvaljujući tome što imaju pregršt svestranih igrača.

Amerikanci nisu izgubili utakmicu od svjetskog prvenstva 2006 te su pobijedili 65 utakmica zaredom. Iako su neke zvijezde poput LeBron Jamesa, Stephena Curryja i Kawhija Leonarda odbili nastupati u dresu reprezentacije, to nije omelo ove koji su prihvatili poziv. Oni izgledaju jako ozbiljno i ciljaju na zlato. Kyrie Irving je izjavio kako su mladi, ali nisu neiskusni i kako su već proživjeli svakakve situacije.

Jedini igrač koji je ostao u početnoj postavi iz prve utakmica je Carmelo Anthony što je i bilo očekivano. Uz Anthonyja i Jordana, u početnoj petorci još su bili i Paul George, DeMar DeRozan i Kyle Lowry.

Obe ekipe su se u početku mučile sa šutom, ali su Amerikanci brzo našli svoj ritam i izgradili prednost. Durant je pokazao kako ka zvižduci s tribina nisu omeli ta je u prvom poluvremenu bio jedan od glavnih strijelaca. Uz njega Boogie je maltretirao Kineze pod košem te su se tako Amerikanci lako odvojili. Kineze je predvodio jedan od rijetkih prepoznatljivih igrača Yi Jianlian, za kojeg su čuli samo dugogodišnji NBA fanovi, s 18 poena

Ove dvije ekipe će se ponovno susresti u utorak u Oaklandu gdje će Kevin Durant igrati pred svojom novom domaćom publikom. Nakon toga će se opet vidjeti 6. kolovoza na Olimpijadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE