Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jose Calderon potpisuje za Dallas

Prošle sezone po prvi puta u trinaest godina Dallas Mavericksi propustili su doigravanje. Jedan od glavnih razloga tog neuspjeha bili su problemi na poziciji razigravača.  Darren Collison nije odigrao kako se očekivalo i postaje slobodan igrač, a dovedeni su Mike James s 37 i Derek Fisher s 38 godina.

U situaciji kada glavna zvijezda Dirk Nowitzki nema previše vrhunskih sezona pred sobom, a Mark Cuban teško podnosi neuspjeh Dallas Mavericksi potegnuli su za novim rješenjem i doveden je Jose Calderon.

Španjolski reprezentativac potpisao je četverogodišnji ugovor vrijedan 29 milijuna dolara i na taj način odbio interes Kinga i Pistonsa objasnivši kako želi biti dio ekipe koja cilja na naslov. Prošle sezone nastupivši za Raptorse i Pistonse Jose je zabijao 11,3 poena te pridodao 7,1 asistenciju i 1,7 izgubljenu loptu po susretu.

Bit će zanimljivo gledati njegovu suradnju s Dirkom, a i za očekivati je da će Jose poraditi na obrani koja slovi za najslabiji segment njegove igre. Nema sumnje kako je potpisivanje Calderona samo prvi u nizu poteza koji se očekuje od Mavericksa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE