Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Josh Smith se vraća u Houston Rocketse!

Imamo prvu razmjenu! Za sve nas koji pratimo NBA dešavanja izvan parketa, trade poput ovoga je vrijedan sreće koju trenutno osjećam. Naime, Los Angeles Clippersi su poslali rezervno nisko krilo Josha Smitha u Houston gdje je ovaj završio svoju prošlu sezonu. U drugom smjeru otišla su prava na Maartya Leunena, 30-godišnjaka biranog još 2008. na kraju druge runde drafta, dok su sa Smithom u Houston otišla prava na Serhiya Lischuka, 33-godišnjeg člana Murcije koji je biran još davnije 2004., te nešto novca. Potez je bio očekivan, Josh i Clippersi nisu bili kompatibilni još od kada je ovaj stao na parket u njihovom dresu, a u 32 utakmice (jednu je počeo) imao je nevjerojatno loše brojeve (najmanje poena, skokova, asistencija, minuta, ukradenih lopti i blokada u karijeri) te se znalo kako on neće doživjeti kraj sezone u Los Angelesu.

Ova razmjena dokazuje koliko je to njemu pala vrijednost, jer nisu dobili niti igrača niti pick za njega – a i što bi? Njegovi brojevi su na rangu igrača koji drže dno klupe, a Rocketsi ovim potezom ustvari rade još jedan manji rizik. Joshova plaća je vrlo mala tako i da ga J.B. Bickerstaff ne uspije staviti u rotaciju, gubitak nije ogroman.

Smithu je doduše u interesu da se popravi jer je trenutno na jednogodišnjem, veteranskom (minimalnom) ugovoru koji ističe koncem sezone – ako želi još barem jedan barem solidan ugovor, mora proigrati. Kao 30-godišnjak sa par dobrih sezona iza njega, moglo bi se desiti da on proigra te zaradi barem šest ili sedam milijuna, što bi bilo odlično za njega (alternativa mu je potpisivanje minimum ugovora za milijun i pol dolara) a i sa skokom capa, timovi bi to mogli podnijeti. Još uvijek je teško reći koje će točno mjesto zauzeti u rotaciji Rocketsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE