Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jrue Holiday propušta početak sezone

Malo stvari je strašnije u životu nego saznanje da imate tumor na mozgu. A kad ta vijest dođe mjesec dana prije rođenja vašeg prvog djeteta, pa, to može biti jako neshvatljivo pogotovo za profesionalnog sportaša.

Ovo je vijest s kojom su se morali suočiti Lauren i Jrue Holiday, kada su doktori iz New Orleansa otkrili tumor na desnoj strani mozga. Dijagnoza je bila težak udaraca za mladi par.

Lauren Holiday (28), dvostruka zlatna Olimpijka sa ženskom američkom nogometnom reprezentacijom, umirovila se prošle godine na vrhuncu svoje karijere, zbog zasnivanja obitelji sa svojim mužem Holidayom, razigravačem New Orleans Pelicansa. Obiteljski planovi nisu uključivali operaciju mozga.

Poražavajuća“, to je bio komentara Holidaya o dijagnozi.

Dobra vijest je da je moguće imati operacijski zahvat na tumoru, te da nije opasnost za njihovu nerođenu kćer. Nakon uspješne operacije, doktori su samopouzdani da Lauren se može vratiti u normalno zdravo stanje.

Operacija će morati pričekati sve dok Lauren ne rodi, tako da će njen oporavak ući duboko u regularnu sezonu NBA. Holiday, koji se napokon oporavio od svoje ozljede očekivano će propustiti dio regularne sezone kako bi bio uz svoju ženu te svoju kćer.

Moja obitelj dolazi ispred košarke“, rekao je Holiday. „Očito sam blagoslovljen što igram ovu igru i da sam u ovoj poziciji u kojoj sam sad, ali moja žena je najvažnija stvar na svijetu za mene. Ona je na prvom mjestu, ispred svega.

Ako je bilo moguće za Holidaya da nađe supružnicu koja je dobra sportašica kao i on, ako ne i bolja, uspio ju je naći.

Par se upoznao na UCLA-u, gdje je Jrue igrao za Bruinse, a Lauren je bila u nogometnoj momčadi. Postali su prijatelji te se počeli vezu nekoliko godina kasnije kao s uspješnim profesionalni karijerama. Vjenčali su se u srpnju 2013., isti mjesec kad je razmijenjen u Pelicanse. Te godine Lauren je proglašena MVP-em američke ženske nogometne lige (National Women Soccer League). 2014. Američka nogometna federacija ju je proglasila za sportašicu godine. Slijedio je potpis ugovora s Under Armourom i Chobani yogurtom.

Nakon osvojenog zlata kao član popularne momčadi, 2008. u Pekingu te 2012. u Londonu njezina popularnost je narasla. Prošlo ljeto ona se umirovila kako bi zasnovala obitelj.

Njezina trudnoća išla je bez problema sve do prije dva mjeseca, kad je počela imati strašne glavobolje. Pregled je otkrio tumor. Otišli su na pregled u Los Angeles koja je samo potvrdila tu strašnu dijagnozu.

Naravno da smo bili i da smo još uzbuđeni oko rođenja našeg prvog djeteta, ali sada je najvažnije da napravimo sve u našoj mogućnosti da bude sve uredu s djetetom i Lauren“, rekao je Holiday. „Naš prioritet je kontrolirati njezine simptome, te da i dalje ima zdravu trudnoću.

Holiday je odlučio ispričati ovo dok je Lauren koncentrirana na zdravlje i trudnoću. Obavijestili su samo najbliže prijatelje i obitelj, te naravno upravu Pelicansa te suigrače.

Generalni menadžer Pelicansa Dell Demps i glavni trener Alvin Gentry su se sastali s Holidayom i njegovim agentom, Jasonom Glushonom, na početku kolovoza kako bi razradili plan za ovog razigravača.

Najvažnija stvara za Jruea je da bude uz svoju ženu i obitelj“, rekao je Gentry u svojoj izjavi. „Svi treneri i suigrači shvaćaju u kojoj se situaciji oni nalaze, te oni znaju da smo mi 100% uz njih. Nastavit ćemo im pružati potporu te ćemo im pomoć u ovim njihovim teškim trenutcima.“

Nije još jasno koliko bi Holiday trebao propustiti. Lauren ima termin sredinom desetog mjeseca. Ako je moguće, par se nada kako bi Lauren mogla roditi ranije, kako bi mogla započeti operaciju. Doktori planiraju napraviti operaciju šest mjeseci nakon njezinog poroda. Tek kad se oporavi Holiday bi se trebao vratiti na teren.

Pelicansi su sjajni. Nije bilo nikakvog pritiska od momčadi da moram birati između moje ekipe ili moje žene. Rekli su mi da budem prvo muž. Mislim da ne znaju koliko znači ta njihova potpora meni i mojoj obitelji“, rekao je Holiday.

Pelicansi otvaraju svoj kamp 24.9., dok im regularna sezona počinje 26.10. utakmicom protiv Denver Nuggetsa.

Holiday je drugi najvažniji igrač Pelicansa iza Anthony Davisa. Prošle sezone je postizao 16.8 koševa u prosjeku, 6 dodavanja, 3 uhvaćene lopte te 1.4 ukradene.

Holiday će ostati na rosteru unatoč tome što neće bit u ekipi. Langston Galloway i Tim Frazier su jedini pravi razigravači u momčadi. E’Twaun Moore i Tyreke Evans također mogu igrati na toj poziciji, iako se Evans tek oporavlja od ozljede koljena te se očekuje da će propustiti početak sezone. Holiday bi trebao trenirati s osobnim trenerom kako bi ostao u formi.

Potičemo Holidaya da ostane što više vremena sa svojom ženom, prije nego što se vrati Pelicansima. Vlasnicima je najvažnije zdravlje i sreća ljudi u organizaciji. Razumijemo da će Holiday propustiti nekoliko utakmica, te su njegovi suigrači spremni uskočiti na upražnjeno mjesto. Dočekat ćemo ga raširenih ruku kad bude spreman vratiti se u momčad“, rekao je GM Demps.

Demps i organizacija Pelicansa ima iskustva s takvim tragedijama. Žena bivšeg trenera Montyja Williamsa, smrtno je stradala u automobilskoj nesreći u Oklahomi ove godine, a cura Ryana Andersona je počinila samoubojstvo 2013. Branič Bryce Dejean- Jones je na smrt ustrijeljen u Dallasu.

Lauren i Jrue su snažni ljudi. Imaju veliku potporu od njihove obitelji s jakom vjerom koja će im pomoći da prijeđu preko ove strašne situacije. Svi se molimo da njihovo dijete dođe zdravo i da operaciju bude uspješna. Tako da molimo sve da poštuju njihovu privatnost“, rekao je Demps.

U međuvremenu Jrue i Lauren pokušavaju kontrolirati situaciju najbolje što mogu. Njezini roditelji, Rita i George Cheney, zajedno s njezinom sestrom Caitlin posjetili su ih u New Orleansu.

Lauren ima svoje dobre i loše dane. Ona je očito borac, najsnažnija žena koju znam, zato sam je i oženio.“

Također je rekao da želi znati da je uzbuđen za novu sezonu, te se nada da će se što prije vratiti u momčad. Jrue je zamolio navijače samo za jednu stvar.

Samo tražimo od vas da se molite za moju obitelj, primit ćemo sve molitve koje možemo dobiti.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE