Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Julius Erving: Sixersi će za četiri godine napadati naslov prvaka

Uz Sacramento Kingse, 76ersi su najčudnija organizacija NBA lige. U potrazi za elitnom košarkom u Philadelphiji, generalni menadžer Sam Hinkie je skroz uništio jednu ekipu srednje klase i krenuo da radi od nule. Očekivao je da Phila nije LA i da će njihovi navijači imati strpljenja da grade svoju ekipu kroz draft te kako i najčešća uzrečica navijača 76ersa kaže, da će vjerovati u proces.

Dvije godine kasnije, ukupno u dvije godine imaju 37 pobjeda, imaju Nerlensa Noela kao neki cornerstone franšize, imaju Joel Embiida koji polako postaje novi Greg Oden te naravno, tu je i ovogodišnji draft pick Jahlil Okafor koji dolazi u ionako pun frontcourt Phile i nagovještava dalje dogovore. Hrvatskog reprezentativca Darija Šarića još uvijek drže u Europi, a poslali su rookieja godine Michael Carter-Williamsa u Buckse skoro ni za šta (za izbor prve runde nekada u budućnosti). Kako vjerovati u proces kada nema nekog određenog napretka sada već možemo reći i treću godinu zaredom? Teško da će ova Phila išta uspjeti uraditi i ove godine, a ne pomaže to što Hinkie i ekipa ne rade ništa ni u free agencyku iako cap spacea ne fali, te se sve više čini da im je problem napuniti cap do minimuma a ne kako ga napuniti do kraja.

Legenda Sixersa, Julius Erving je također dao svoje mišljenje o situaciji: “Kada su preuzeli tim u 2012., priča je bila o sedam godina, i mislim da je to točno. Kada pričamo o jednom konkurentu za titulu, Phila će vjerojatno biti spremna za taj status negdje oko 2018.-2019.”

Biti fan Sixersa znači biti vrlo strpljiv, a današnji primjeri u ligi dokazuju da se to strpljenje zna isplatiti. Steph Curry je tek u svojoj šestoj sezoni Warriorsima donio titulu, a Kevin Durant je igrao pet godina prije nego što je doveo Thunder do finala konferencije. A najveći od svih, Michael Jordan je tek u svojoj šestoj godini Bullse doveo do finala konferencije. Graditi se kroz draft znači imati mnogo loših sezona zaredom da bi se došlo do visokih izbora, i onda imati još više sreće da ti pickovi ispune svoj puni potencijal. To što prve dvije godine ovog rebuildinga nisu prošle kako treba ne znači da će narednih pet proći isto, a sve zavisi od odluka upravo Hinkieja i ostatka uprave. U svakom slučaju, sretno svim fanovima Sixersa u narednoj godini, ne vjerujem da će im biti mnogo bolje nego u prijašnje dvije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE