Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Junaci nove sezone

Svaka nova sezona rađa neke nove junake. U našoj današnjoj priči to su igrači koji su napravili najveći iskorak u odnosu na konkurenciju, igrači koji su se uzdigli iz prosječnosti i lagano zakoračili u “all star” odaje. Obojica su kandidati za “the most improved player” nagradu ove godine.

Jedan dolazi iz Europe i u svojoj trećoj sezoni opravdava visoku poziciju na draftu. Riječ je naravno o Kristapsu Porzingisu. Dakle, dječak iz Latvije, visine 221 cm, zabija sa svakog dijela terena, te tako postaje neriješiv slučaj za svaku obranu. U napadu prvenstveno koristi šut, koji je gotovo nemoguće braniti. Nevjerojatno je da je točka izbačaja njegovog šuta gotovo u visini obruča, tako da suparnici mogu samo gledati Latvijca na djelu. A Kristaps može pogoditi gotovo sve, posprema lopte iz driblinga ali i catch and shoot situacija.

Dobar je tricaš, a s poludistance ubija šutom iz okreta. Opasan je u pick igri, a i dosta je pokretljiv za jednog diva pa može trčati u kontre i završavati akcije ulaskom pod koš, odnosno zakucavanjem. Također je i elitni bloker, što ne čudi jer lakoćom može blokirati svakog igrača u ligi. Odlaskom legende Carmela Anthonyja, New York Knicksi su tako dobili novog vođu, diva iz Europe kojeg najbolje godine tek čekaju, a možda i titule i MVP nagrade, tko zna!?

A novog vođu i novog superstara dobili su i Indiana Pacersi. Victor Oladipo, drugi junak iz današnje priče, igra nevjerojatnu debitantsku sezonu u Indiani i navijačima daje nadu u doigravanje odlaskom Paula Georgea u Oklahoma City Thunder. Oladipo je kombinacija nevjerojatnog atlete i pouzdanog šutera. Atleticizam mu omogućuje olakšane prodore u kojima je nezaustavljiv bez prekršaja, ali i zakucavanja u raznim varijacijama i tipovima akcija. Posjeduje i fin osjećaj za dodavanje, a najbolji je u kreiranju vlastitog šuta, kojim dominira s poludistance, ali i s linije za tri poena.

Postao je i pakleni “clutch” igrač, pretežak za čuvanje u završnicama utakmica u koje ulazi hladne glave i mirne ruke. U obrani ga krasi velika želja i energičnost što se očituje i po broju ukradenih lopti gdje je pri samom vrhu lige. Pogled na njegovu statistiku i postotke ubačaja, te usporedba sa prijašnjim sezonama nikoga ne ostavlja ravnodušnim i svima je već jasno da imamo novog “all star” igrača, a za sada i glavnog kandidata za “the most improved player” nagradu.

Ostaje nam za vidjeti hoće li naši junaci izboriti doigravanje na Istoku ove godine, koji se za sada pokazuje itekako izazovan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE