Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jusuf Nurkić stigao u Portland

Jusuf Nurkić je službeno stigao u Portland i spreman je baciti se na posao. Kao što je već poznato, Portland Trail Blazersi su u nedjelju doveli „Bosnian Beasta“ nakon što su za njegove usluge u Denver Nuggetse poslali Masona Plumleeja.

Odmah nakon što je stigao, Nurkić je bio upitan hoće li se uklopiti u novu ekipu na što je on odgovorio kako će trebati vremena, ali da je spreman raditi, pobjeđivati i pomagati ekipi na bilo koji način.

Na početku sezone je Denver pokušao uklopiti Nikolu Jokića i Nurkića u početnu postavu, ali je Nurkić polako otpao i u prosjeku igrao oko 18 minuta po utakmici te zabijao po osam koševa. Uspio je odigrati nekoliko dobrih utakmica pokupivši tako 23 koša protiv New Orleans Pelicansa, što mu je najviše u karijeri, a pet dana nakon je u utakmici prikupio i 18 skokova što mu je također rekord karijere.

On je dobar mladi igrač. Imao je nekoliko dobrih trenutaka s Denverom, ali je očito ispao iz rotacije. Dobar je rebounder i ima brze ruke. Vješt je igrač, a samo su mu 22. Ima puno mjesta za napredak.“,rekao je trener Blazersa Terry Stotts prije utakmice s Atlanta Hawksima u ponedjeljak.

Nurkić je rekao kako mu je svejedno hoće li ulaziti s klupe ili biti u početnoj petorci.“Mislim da je ovo savršeno mjesto za mene“, rekao je Nurkić.“Oni me trebaju, a i ja trebam njih.

2014 su Chicago Bullsi iskoristili svoj 16 pick na draftu kako bi uzeli Nurkića, ali su ga odmah poslali u Denver. Prošla sezona se borio i s ozljedom koljena što mu je dodatno pogoršalo situaciju u Denveru.

S druge strane, dvadeset šestogodišnji Plumlee bi trebao biti savršena rezerva Nikoli Jokiću. Bivši igrače Dukea je bio izabran od strane Brooklyn Netsa 2013 gdje je proveo 2 godine“Svi su ga voljeli, na parketu, ali i izvan njega.“, rekao je Stotts o Plumleeju.“Dobra je osoba. Igrao je da pobijedi .Mislim da su svi vidjeli koliko se trudio.

Stotts je rekao kako se nada da će Nurkić prvi put zaigrati u dresu Portlanda u četvrtak protiv Utah Jazza. Zasad, bez Plumleeja, na mjestu centra protiv Atlante igrao je Meyers Leonard.

Nurkić je ove sezone u prosjeku zabijao 8 koševa po utakmici, uz 5,8 skokova i 0,8 blokada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE