Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Juwan Howard o planovima za budućnost

Došao je u NBA kao član “Fab Fivea” sa sveučilišta u Michiganu, obukao dres Washington Wizardsa te već u drugoj sezoni postao All-Star igrač i član treće All-NBA momčadi. Nakon toga je čak 9 puta mijenjao sredinu da bi se 2010. godine napokon skrasio na Floridi te se bez obzira na činjenicu da je odigrao samo 92 regularne utakmice u tri sezone, dvaput okitio NBA prstenom s momčadi Miami Heata. Naravno, riječ je o Juwanu Howardu.

Howard je i nakon završetka karijere ostao na Floridi kao pomoćnik treneru Eriku Spoelstri, na što ga je kako kaže, nagovorio tadašnji član stručnog stožera Heata, David Fizdale.

Uvijek ću prstom upirati u njega“, kazao je Howard za Fizdalea, sadašnjeg glavnog trenera momčadi Memphis Grizzliesa. “Jednom smo imali jako dobar razgovor. Trener Fizdale došao je u moj dom, popili smo nekoliko čaša vina te je rekao kako osjeća da me momčad treba. Vidio je da me mlađi dečki u svlačionici jako poštuju te smatrao da bi moje košarkaško iskustvo i znanje bilo potrebno stručnom stožeru“.

Howard je nakon tog razgovora odlučio postati košarkaški trener te se, kao što je i gore navedeno, pridružio stožeru Heata kojeg i danas predvodi Erik Spoelstra, o kojem Howard ima samo riječi hvale: “Nije slučajno osvojio prvenstva. Jedan je  od najsjajnijih osoba koje sam upoznao“.

Juwan je preuzeo ulogu glavnog trenera Heata za vrijeme Ljetne lige u Orlandu, gdje su završili četvrti. Kazao je da je spreman jednog dana preuzeti ulogu glavnog trenera nekog kluba u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, no za sada stoji čvrsto na zemlji: “Ne želim se nigdje žuriti, moj je cilj svakim danom postajati sve bolji. Želim u potpunosti biti spreman za ulogu glavnog trenera onog trenutka kada mi netko ponudi priliku”.

Mladi igrači očito nisu jedini koji se moraju dokazivati preko ljeta da bi zaslužili ugovore, već u tu skupini spadaju i mladi treneri. Ostaje za vidjeti kome se Howard svidio te hoće li netko njegove izjave shvatiti ozbiljno i ponuditi mu mjesto glavnog trenera u bližoj budućnosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE