Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kada æe Lakersi nekoga pobijediti?

Steve Nash, Antawn Jamison i Dwight Howard. Dodajte ovom trojcu prosjeènog šutera i krilo i imate ekipu za doigravanje. Dovedite ih Kobe Bryantu i Pau Gasolu i imate tim iz snova, kojemu je samo nebo granica. Nije li tako?

Po principu velike trojke sa South Beacha ne možete napraviti dream team a da kritièari ne naðu neku manu, uostalom to im je posao. Mogu li Dwight i Pau funkcionirati zajedno, koliko æe Nash imati loptu u rukama i kontrolirati napad pored velikog broja zvijezda koje trebaju loptu i kakav æe biti u obrani, koliko æe lopti Kobe biti spreman podijeliti, koja æe biti uloga Ron Artesta i kakav æe biti uèinak klupe? Sve su to pitanja koja su se nametala, no svi smo se zapravo pitali kako ih zaustaviti?

Predsezona je završila, a Lakersi su ubilježili osam poraza u isto toliko nastupa. Pojavile su se kritike, no ništa strašno ipak je to samo uvertira u ionako dugaèku sezonu. Dwight je spreman za otvaranje, unatoè ozljedi nastupit æe i Kobe, pa je zaboravljeno kako su oèajno izgledali na terenu. Porazi su zaboravljeni i sve osim pobjede u prvoj utakmici regularne sezone protiv Dallasa bilo bi ogromno iznenaðenje. Protivnik koji je dobio ulogu gubitnika prijelaznog roka, s velikim promjenama u sastavu i bez Dirka i Kamana. Najbolji centarski dvojac NBA lige protiv ekipe koja igra bez svog centarskog dua, no niti to nije bilo dovoljno. Lakersi su poraženi, a lakoæa kojom su Mavsi slavili ostavila je dojam kako su oni odigrali impresivno. Dallas je samo noæ kasnije pometen od strane Jazzera pa smo na neki naèin dobili odgovor na pitanje dali je Dallas dobar ili su Lakersi loši? Kako ne bi dosegli dvoznamenkasti broj poraza Bryant i ekipa pošli su po svoju prvu pobjedu u Portland. Prosjeèna ekipa, s tankom centarskom linijom, momèad kakvu bi Lakersi trebali pobijediti bez veæih problema, barem kada se gleda stanje “na papiru”. A sve što su dobili je ozljeda Nasha i još jedan poraz u susretu u kojem je Howard šutirao slobodna bacanja 15 od 19.

Omjer 0-2 u sezoni s 82 utakmice i nije nešto zabrinjavajuæe, no igra Lakersa svakako je. Mike Brown je poznat kao odlièan obrambeni strateg, a to što su Lakersi pokazali u prva dva susreta teško je i nazvati obranom. Klupa kao da ne postoji, gube veliki broj lopti što suparnici za sada kažnjavaju lakim poenima. Moraju li Lakersi po primjeru Miamija prvo dotaknuti dno ili æe veæ ove godine dominacija krenuti tek predstoji vidjeti. Jedno od pitanje je hoæe li uprava Lakersa u sluèaju neuspjeha produžiti s Howardom i plaæati ogroman porez ili æe ova momèad biti jedna ne tako lijepa sportska prièa. Zanimljiva sezona oèekuje navijaèe Lakersa a brojni izazovi njihove ljubimce. Mogu li Lakersi nekoga pobijediti? Naravno, kada se uigraju bit æe ih teško zaustaviti. Kada æe Lakersi nekoga pobijediti? To je veæ drugo pitanje, veèeras igraju gradski derbi protiv Clippersa, koji su vrlo dobro odigrali protiv Memphisa i bit æe to zanimljiva utakmica, no ako ne uspiju doæi do pobjede, sljedeæi protivnik je Detroit, kojega jednostavno moraju pobijediti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE