Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kadrovske promjene u Dallasu i Portlandu

Nakon još jedne relativno neuspješne playoff epizode, u Portlandu su odlučili da je vrijeme za određene promjene. Nakon 9 sezona provedenih na klupi Portlanda, Terry Stotts je bivši. Dirigentsku palicu preuzima Chauncey Billups, kojemu je ovo prvi angažman u ulozi glavnog trenera.
Billups, koji je u karijeri igrao za Boston, Toronto, Denver, Orlando i Minnesotu, daleko najdublji trag ostavio je u Detroit Pistonsima. “Mr. Big Shot” je u razdoblju od 2002. do 2008. bio prvak s Pistonsima 2004. godine, ujedno i MVP finala u kojem su s 4-1 pobijedili favorizirane Lakerse.
Angažman Billupsa ujedno je i prilika da ova franšiza poradi na najtanjem i najlošijem dijelu igre, obrani. U 6 utakmica protekle playoff serije protiv Denvera primali su 121 poen po utakmici, što je za bilo kakav veći domet u playoffu – previše.
Nisu mirovali ni u Dallasu. Ubrzo nakon odlaska Ricka Carlislea, na mjesto trenera došao je Jason Kidd. Tako se ovaj 10struki All Star i prvak s Mavericksima iz 2011. vratio u svoje matično jato, odakle je i započeo svoju NBA karijeru.
Pred Kiddom je veliki izazov, budući da su se u Mavericksima dogodili tektonski poremećaji nedugo nakon završene playoff serije protiv Clippersa. Kako će Kidd reagirati, ostaje za vidjeti. Kao što i ostaje za vidjeti status Kristapsa Porzingisa, koji se sve više spominje u kontekstu tradea. Čeka nas zanimljivo ljeto u Dallasu…
FOTO: USA Today Sports

Latest Posts

NE PROPUSTITE