Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kakav kralj: Michael Jordan postaje vlasnik NASCAR momčadi

Michael Jordan udružit će se s Dennyjem Hamlinom kako bi pokrenuo novu NASCAR momčad, a Bubba Wallace najavljen je kao prvi vozač momčadi.

“Prilika da posjedujem vlastitu NASCAR momčad u partnerstvu s mojim prijateljem Dennyjem Hamlinom i da Bubba Wallace vozi za nas, vrlo je uzbudljiva za mene. Povijesno se NASCAR borio s raznolikošću i bilo je malo tamnoputih vlasnika te se ovo čini savršenim jer NASCAR se sve više razvija i prihvaća društvene promjene. Pored nedavne posvećenosti i donacija koje sam dao u borbi protiv sistemskog rasizma, ovo vidim kao priliku za obrazovanje šireg broja ljudi i otvaranja više prilika za tamnopute vozače u utrkama.”, objavio je Jordan u izjavi.

Hamlin, vlasnik sezonske ulaznice uz parket za utakmice Hornetsa, trostruki je pobjednik Daytone 500.

“Prije jedanaest godina upoznao sam Michaela Jordana na utakmici tadašnjih Charlotte Bobcatsa i ubrzo smo postali prijatelji. Nedugo nakon toga pridružio sam se Jordan Brandu kao njihov prvi NASCAR sportaš. Naše prijateljstvo je s godinama raslo i sada smo spremni odvesti ga na sljedeću razinu. Odluka o vozaču bila je lagana – to je morao biti Bubba Wallace “, napisao je Hamlin.

Latest Posts

NE PROPUSTITE