Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kako izgubiti 24 milijuna dolara

Anthony Davis, krilni centar Pelicansa, ostao je bez 24 milijuna dolara ovaj četvrtak kada je ostao bez mjesta na jednoj od tri all-NBA petorke. Naime, on je tijekom prošle godine potpisao ugovor s New Orleansom vrijedan 145 milijuna dolara preko pet godina, ali taj ugovor bio je validan preko Derrick Rose pravila, koje kaže kako je igraču dozvoljeno dati 30% salary capa ako ispuni jedan od tri uvjeta – da tijekom rookie ugovora osvoji MVP nagradu, ili da bude izglasan u dvije All-Star petorke, ili da bude u All-NBA timu dva puta. Davis je u svoje četiri sezone bio tri puta All-Star ali samo je jednom bio izglasan u prvu petorku, dok je jednom bio u All-NBA timu (u prvom timu prošle godine).

Inače, on je bio na listama kao krilo, te su ispred njega u trećem timu bili LaMarcus Aldridge i Paul George. Aldridge je imao tri glasa za prvi tim, 11 za drugi te 55 za treći, što mu je donijelo 103 poena. George, s druge strane, je imao 28 glasova za drugi te 73 za treću (bez glasova za prvi) što mu je donijelo 157 poena. Davis je imao 76 uz samo jedan glas za prvi tim NBA lige od 130 sportskih novinara i komentatora unutar ovog panela.

Kada su ga upitali da li je Davis zaslužio mjesto u jednoj od prve tri petorke, Alvin Gentry je očekivano rekao kako očekuje, te da onaj koji misli da Davis nije među najboljih 15 igrača u ovoj ligi ne treba uopće da se bavi svojim poslom. Davis je izjavio sljedeće: „Ja samo izađem tamo i igram, i to će nadam se pridonijeti tome da ljudi glasuju za mene. Ako oni to ne urade, ne postoji ništa što ja mogu više da uradim. Ako to urade, ja ću im poslati pisma zahvale. 122 milijuna dolara, to je još uvijek ogroman novac.“

Treba još dodati kako je Davis propustio 21 utakmicu tijekom sezone zbog raznih ozljeda, te da su mu finalni brojevi izgledali ovako: 24,3 poena, 10,3 skokova, 2,0 blokade, 1,3 ukradena lopta, 49,3% šuta, 32,4% za tri. Još jedna vrlo zanimljiva priča vezana je za ovu temu. Naime, u travnju, čelnici Pelicansa su poslali svim glasačima paket s najimpresivnijim statistikama Davisa, minijaturni kingcake (delikatesu povezanu s New Orleansom) te ogrlice sa svjetski poznatog Mardi Gras festivala.

Latest Posts

NE PROPUSTITE