Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kako samo Kobe zna

Još jednom, posljednji puta, navijači u Staples Centru su zagrmili, dok je oko 19 tisuća njih ispratilo svog idola u košarkašku vječnost.

Ko-be, Ko-be, Ko-be!“, prolamalo se satima..

Svi fanovi – od kojih su neki papreno platili svoja mjesta – su željeli dobiti još jedan dio sjećanja na Black Mambu.

A dobili su…

Dobili su čovječe, još kako…

Kobe Bean Bryant je odšetao s NBA pozornice na najveći mogući Kobe način – utrpao je 60 poena uz fantastične poteze, povevši Lakerse ka pobjedi u posljednjoj utakmici sezone. Podsjetio je na svoje najbolje dane, prije povreda koje su ga prisiljavale da završi sezonu prije planiranog.

Stvar koja me je nasmijavala tijekom cijele večeri jeste činjenica da sam proveo 20 godina slušajući sve kako galame da dodam loptu, ali večeras su svi govorili suprotno“, rekao je Kobe kroz smijeh, dovodeći publiku do suza ali s osmijehom na licu.

Bila je to noć strasti u Los Angelesu. Slavile su se strast i posvećenost igri. Centar grada je bio poprište žudnje fanova za Kobejem, što je bilo evidentno po atmosferi unutar same dvorane i tisuća ljudi koji su ostali na ulici želeći biti u blizini epicentra dešavanja.

Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava, sve je ludo za mene“, komentirao je Kobe. „Nisam mogao ni približno zamisliti ovakav razvoj događaja. Duboko sam počastvovan, hvala vam što ste prikazali ovakav show za mene, za fanove, hvala za svu bezuvjetnu podršku kroz godine, za zajedničko odrastanje i veliko hvala onima koji su bili tu od prvog dana.“

Mnogi su željeli proslaviti vjerojatno najvećeg Lakera svih vremena i ujedno jednog od najboljih košarkaša svih vremena – pet titula, treći strijelac u povijesti lige, MVP regularnog dijela i dva puta MVP finala, 18 puta All-Star, lista se nastavlja još dugo, dugo… – Bila je to noć kada je čovjek koji je proveo 19 godina forsirajući reputaciju zlikovca slavljen kao heroj. Sve te godine su izgradile veliki respekt prema legendi, čak i od najljućih rivala, jer pravi košarkaši fanovi imaju nešto zajedničko – poštivanje najvećih.

Mržnja je bila neophodna, time sam se hranio“, rekao je. „U to vrijeme, biti prihvaćen je predstavljalo kriptonit za mene. Tama, te crne emocije, to me je pokretalo naprijed.“

Sinoć, jahao je na valovima ljubavi u jednoj od najefikasnijih ličnih partija ikada. Nikoga nije briga što je uzeo 50 šuteva, ovo nije bilo oko učinkovitosti, bilo je oko spektakla i stavljanja pečata na kraj knjige.

Njegova posljednja utakmica je bila ujedno i njegova šesta sa 60 poena. Sam početak nije obećavao, izgledao je nefokusirano a igra obje ekipe je bila traljava.

Navijači su bili željni navijanja za bilo koji potez, pa je svaki od njegovih prvih pet promašaja bio popraćen uzdasima. Ali svaki dobar napad krene iz kvalitetne obrane – ukrao je loptu od Gordon Haywarda, što je popraćeno poenima s druge strane i erupcijom oduševljenja u Staplesu. Nakon toga je pogodio jumper, a onda i probio 1 na 1.

Tada se prolomilo – Kobe, Kobe, Kobe!

Nedugo zatim, ubacio je nekoliko trica i Staples je ličio na poprište NBA Finala, baš kao prije 6 godina.

Navijači su željeli samo jedno, a Kobe je izgledao raspoložen da to ispuni. Suigrači su dodali poseban šmek događaju jer su u svakom napadu pokušavali napraviti što bolju poziciju za njega.

Pokušali smo dosta stvari. Mislim da smo odigrali pristojnu obranu na njemu. Nije dobio mnogo laganih poena, ali to je Kobe“, rekao je Hayward.

“Nikada nisam vidio ovakvo nešto, nikada prisustvovao i bio dio nečega sličnog…“, rekao je trener Lakersa Byron Scott. „Taj čovjek je dao košarci sve što je imao tijekom 20 godina, ponovio je isto i večeras.“

Ovakvom predstavom, Kobe je upisao nova slova na svoju ploču. Baš ono što smo svi priželjkivali.

Savršeno posljednje poglavlje jednog remek djela, ono koje će zauvijek ostati upisano zlatnim slovima u povijest Los Angeles Lakersa i NBA lige.

Bryant, for the win…. BAAAANG!

Latest Posts

NE PROPUSTITE