Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kalifornijski milijarder kupuje Detroit Pistonse

Veæ prije poèetka aktualne sezone trenutna vlasnica Pistonsa Karen Davidson stavila je taj NBA klub na prodaju. Sve do prije dva dana èekala se sigurna potvrda da æe klub preuzeti Tom Gores, investitor iz Kalifornije, rodom iz Michigana.

Sada kada je to potvrðeno, doznaju se i detalji koji govore da æe Gores osim kluba preuzeti i dvoranu Palace of Auburn Hills, da bi posao trebao biti gotov zakljuèno sa 30. lipnjom te da za zakljuèenje posla treba èekati na dopuštenje od vodstva NBA lige.

Poèašæeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Tomu Goresu kao novom vlasniku Detroit Pistonsa. Baš kao što je to èinio moj suprug Bill Davidson, sigurna sam da æe i Tom unositi istu energiju, vjernost i ljubav prema klubu. Optimistièno gledam na to da æe Tom krenuti Billovim stopama i nastaviti gdje je on bio stao”, izjavila je vlasnica Karen Davidson koja tu dužnost obavlja od 2009. godine.

Gores je 46-godišnjak rodom iz Michigana, amerièke savezne države u kojoj se nalazi grad Detroit.

Ponosan sam što imam tu priliku da budem dio jedne ovakve sjajne organizacije. Bio je ovo jedan dug proces i zahvaljujem se na strpljenju cijele zajednice grada. Impresioniran sam kako je obitelj Davidson zaštitila i izgradila jednu ovako dobru franšizu”, izjavio je Gores.

Službenu izjavu preko glasnogovornika dao je i David Stern, povjerenik NBA lige.

“Drago nam je što je Karen Davidson pronašla vrijednog kupca za Pistonse i s nestrpljenjem èekamo da Goresa predstavimo financijskoj komisiji sljedeæeg èetvrtka”, izjavio je Stern.

Jedan od kljuènih igraèa ekipe koja je 2004. godine osvojila naslov prvaka, Ben Wallace, zadovoljan je promjenom u klubu.

Zadovoljan sam što je Karen Davidson uspjela pronaæi kupca i što novi vlasnik voli Detroit i košarku. On æe pokušati napraviti promjenu, vratiti nas natrag na pravi put”, izjavio je iskusni centar.

Latest Posts

NE PROPUSTITE