Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kaman pojačao Lakerse, Cleveland nudi ugovor Bynumu

Kako bi ublažili gubitak Dwighta Howarda koji će karijeru nastaviti u Houstonu, Los Angeles Lakersi su doveli američko-njemačkog košarkaša Chrisa Kamana (31) koji je posljednju sezonu proveo u Dallasu.

Slobodni igrači od srijede mogu potpisivati ugovore s NBA klubovima, pa će tako i Kaman formalizirati jednogodišnju suradnju s Lakersima koja će mu donijeti 3,2 milijuna dolara. Za iskusnog će centra to biti povratak u Los Angeles, ali u drugu momčad, s obzirom da je od 2003. do 2011. igrao za Clipperse. Prije no što je došao u Dallas, kratko je igrao i za New Orleans, a u prošloj je sezoni bio na prosjeku od 10.5 poena i 5.6 skokova po utakmici.

Za njemačku je reprezentaciju igrao na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i na Eurobasketu 2011.

Vijestima iz NBA lige dodajmo da je Cleveland ponudio dvogodišnji ugovor bivšem centru Lakersa Andrewu Bynumu (25). U sezoni 2011/12 Bynum je imao prosjek od 18,7 koševa i 11,8 skokova, a Lakersi su ga prošlo ljeto mijenjali u Philadelphiju. No, za Sixerse u prošloj sezoni nije odigrao nijednu utakmicu zbog problema s koljenima, a u međuvremenu je postao slobodan igrač. Cleveland je odlučio riskirati i ponuditi mu ugovor, ali zasad još uvijek čeka igračev odgovor.

Njegov prezimenjak Will Bynum dogovorio je, pak, novi dvogodišnji ugovor s Detroitom u kojem je proveo posljednje četiri sezone. Tridesetogodišnji razigravač je od 2006. do 2008. igrao za Maccabi iz Tel Aviva, a prošle je sezone imao prosjek od 9,8 koševa i 3,6 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE