Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kansas i Memphis u finalu

Košarkaši Kansasa i Memphisa igrat æe finale ovosezonskog izdanja Amerièke sveuèilišne košarkaške lige u ponedjeljak u San Antoniju.

Memphis je u prvom polufinalu igranom u Alamodomeu pobijedio UCLA 78-63, dok je Kansas potom deklasirao North Carolinu 84-66.

Na Final Fouru sudarile su se najbolje rangirane momèadi u sve èetiri regije.

Memphis su do pobjede opet vodili Chris Douglas-Roberts s 28 i sjajni Derrick Rose s 25 koševa, freshman koji je roðen u Chicagu i nosi broj 23!

Ovom su pobjedom Tigersi srušili rekord NCAA lige ukupnim omjerom od 38 pobjeda i samo jednog poraza. Dosad su bili izjednaèeni s èetiri momèadi. Bila im je ovo 12. pobjeda u nizu, a finale NCAA lige igrat æe prvi put od 1973. godine.

Još je manje neizvjesnosti bilo u dvoboju Kansasa i North Caroline. Predvoðeni Brandonom Rushom (25 koševa) Jayhawksi su došli do 36. pobjede u sezoni sa samo tri poraza. Pobijedili su svog bivšega dugogodišnjeg trenera Roya Williamsa, koji je North Carolinu preuzeo uoèi poèetka sezone.

U finalu æe igrati drugi put u posljednjih šest sezona. Naslov su posljednji put osvojili 1988. godine.

North Carolini nije pomogao po veæini analitièara najbolji sveuèilišni košarkaš u ovom trenutku, bjeloputi krilni centar Tyler Hansbrough, premda je bio sasvim solidan sa 17 koševa i devet skokova.

NCAA Final Four:
Kansas – North Carolina 84-66
Memphis – UCLA 78-63

Latest Posts

NE PROPUSTITE