Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kansas Jayhawksi prvaci NCAA lige

Igraèi Kansas Jayhawksa su uspjeli pred 20-ak tisuæa gledatelja u Alamodomu u San Antoniju pobijediti Memphis Tigerse nakon produžetaka sa 75-68. Prvih 40 minuta su više pokazali Tigersi, no velikim preokretom u zadnjih nekoliko minuta i odliènom igrom u produžetku, Jayhawksi su uspjeli osvojiti naslov najbolje sveuèilišne momèadi SAD-a.

Kansas je veæi dio utakmice bio u laganoj prednosti koju nije mogao bitno poveæati zbog nešto lošijeg šuta za tri poena. Polovicom drugog poluvremena igru preuzima sjajni Derrick Rose. Tada zabija 14 od 16 poena Memphisa i dovodi svoju ekipu do vodstva 60-51 sa 2:21 do kraja. Tada Kansas odluèuje faulirati igraèe Memphisa svaki napad i to im se u konaènici isplatilo. Rose i Chris Douglas-Roberts su zabili samo jedno od pet slobodnih bacanja u zadnjih nešto više od minute i to je pružilo priliku Kansasu da se vrati u igru.

Sa 10 sekundi do kraja utakmice, Kansas izvodi lopti pod svojim košem, lopta dolazi do Chalmersa koji pogaða tricu dvije seknde prije kraja i odvodi utakmice u produžetak. Kansas je produžetak odigrao bolje i s više koncentracije te na kraju slavio sa 75-68 i odnio naslov NCAA prvaka.

Najkorisniji igraè utakmice je bio Arthur sa 20 poena i 10 skokova uz odlièan šut iz igre 9-14 te je potpuno nadigrao centre Memphisa. Službeno najbolji igraè utakmice Chalmers je pripomogao sa 18 poena i 3 asista. Na strani poraženoga Memphisa standardno najbolje su odigrali Douglas-Roberts sa 22 poena te Rose koji je ubacio 18 poena, imao 8 asista i 6 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE