Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kansas osvojio konferencijski turnir

Predzadnji dan natjecanja u konferencijskim turnirima poznati su nam skoro svi pobjednici. Košarkaši Kansasa su osvojili turnir u konferenciji Big 12, dok je Kentucky u polufinalu SEC-a razbio Tennesse.

Kansas je u finalu svladao Kansas State rezultatom 72:64, a najzaslužniju za tu pobjedu je bio Marcus Morris (na slici) koji je upisao 18 poena i 8 skokova. Dobru utakmicu je još jednom odigrao i Sherron Collins s 12 poena, 7 asistencija i 4 skoka.

Kenutcky je zahvaljujuæi buduæem NBA dvojcu, Johnu Wallu i DeMarcusu Cousinsu uništio sveuèilište Tennesse i tako se plasirao u finale konferencije SEC protiv Mississippi Statea. Wall je upisao 14 poena, 9 asistencija i 6 skokova, dok je Cousins dodao 19 poena i 15 skokova.

Danas imamo još jedno finale, to je u konferenciji ACC. Sudarit æe se Duke i Georgia Tech. Duke je noæas pobijedio Miami (FL), dok je Georgia Tech bila bolja od Georgetowna koji je dan ranije iznenadio Syracuse.

Peljušiæ bez moguænosti za March Madness
Nakon juèerašnjeg poraza protiv Purduea, košarkaši Northwesterna su izgubili i teoretske moguænosti za odlazak na zakljuènu fazu natjecanja. Zbog nerazumijevanja podijele pozivnica i ulaska ekipa putem konferencijskih turnira na BCS konferencija, juèer smo kontaktirali Zadranina, Ivana Peljušiæa, koji nam je potvrdio tužnu vijest, da je za njega ova sezona gotova i da Northwestern neæe biti na March Madnessu. Za tako nešto je bila potrebna senzacija u Big Ten, odnosno morali su osvojiti konferencijski turnir. Za kraj možemo dodati da je NCAA sustav, sa svojim pravilima na jedno od najbitnijih košarkaških dogaðaja pustio Robert Morris koji je bio pobjednik jedne lošije konferencije, dok Northwestern koji je poèetkom sezone razbio taj isti Robert Morris ostaje bez March Madnessa.

Škole koje su veæ osvojile konferencijske turnire
St. Mary’s – West Coast
New Mexico State – WAC
Arkansas-Pine Bluff – SWAC
North Texas – Sun Belt
Oakland – Summit
Sam Houston State – Southland
Wofford – Southern
Leningh – Patriot
Washington – Pac-10
Murray State – Ohio Valley
Rovert Morris – Northeast
San Diego State – MWC
Northern Iowa – Missouri Valley
Morgan State – MEAC
Ohio – MAC
Siena – MAAC
Cornell – Ivy League
Butler – Horizon
Houston – C-USA
Old Dominion – Colonial
Santa Barbara – Big West
Winthrop – Big South
Montana – Big Sky
West Wirginia – Big East
Kansas – Big 12
E. Tennessee State – Atlantic Sun
Vermont – American East

Latest Posts

NE PROPUSTITE