Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Kanter: “Erdogan je u Turskoj zabranio prijenos utakmica moje momčadi”

Turski košarkaš iz redova New York Knicksa Enes Kanter otkrio je kako turska televizija u izravnim prijenosima nudi sve utakmice NBA lige osim onih upravo njegovih Knicksa.

Razlog takvoj situaciji prilično je bizaran, a tiče se kontroverznog turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je Kantera proglasio veleizdajnikom svog naroda.

Kanter je naime, svojevremeno usporedio Erdogana s Adolfom Hitlerom, nakon što se u svibnju zaputio u svoju domovinu kako bi ondje proslavio 25. rođendan s prijateljima, no nije stigao dalje od zračne luke u Bukureštu, pošto je lučka kontrola tijekom rutinske kontrole shvatila kako je Kanteru poništena putna isprava jer se javno izjasnio protiv turskog predsjednika, a izrazio potporu njegovom najvećem protivniku Fethullahu Gülenu. Erdogan je upravo Gülena optužio za organizaciju pokušaja puča koji se u Turskoj odigrao krajem prošle godine.

“Prošle godine Turci su na televiziji mogli gledati utakmice svih 29 momčadi osim Oklahoma City Thundera za koju sam ja nastupao, ove godine situacija je ista, no na programu nema ni jedne utakmice Knicksa. To je tužno, ne samo jer svi ti ljudi ne mogu gledati mene, nego jer nisu mogli gledati jednog Westbrooka, a ove godine ne mogu gledati Porzingisa – zbog mene”, prokomentirao je turski centar.

Latest Posts

NE PROPUSTITE