Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kanter Jamesu: “Pobit ćemo se kako god da se zoveš, Kralj, Kraljica ili Princeza”

Sinoć su Knicksi ugostili Cavse i Cavsi su u velikom preokretu preokrenuli utakmicu u svoju korist iako su bili zaostajali čak 23 poena. Završilo je 104:101, ali fantastičan preokret ostao je u sjeni konflikta koji se dogodio između LeBrona Jamesa i igrača Knicksa, ponajprije Enesa Kantera.

Sve je bila zapravo eskalacija Jamesovih izjava o osmom picku Knicksa ove godine, francuskom playu Franku Ntilikini. James je izjavio da su u New Yorku trebali uzeti Dennisa Smitha Jr., kojem je LeBron jedno vrijeme bio mentor i radio je s njim. Smith je odabran kao deveti pick, tako da su ga Knicksi, koji su birali osmi, mogli, i po Jamesu – trebali birati.

To se nije svidjelo Kristapsu Porzingisu i Enesu Kanteru.

Kanter je prvo tweetao, “Ne! Sretni smo s onim što smo dobili!”, a onda i opširnije kritizirao Jamesove riječi:

“Kad igram u nekoj organizaciji, za mene su svi moji suigrači dijelom obitelji. Neću dopustiti da netko nešto takvo kaže, ma tko on bio, nekom od članova moje obitelji.”

Porzingis je pak spomenuo kako su u New Yorku zadovoljni Ntilikinom i kako ne razumije zašto je James to morao reći.

Poslije, upravo uoči utakmice s Knicksima, James je rekao da tim nije hio omalovažiti Ntilikinu i da je to rekao dobrim dijelom i da napadne Phila Jacksona, velikog trenera i bivšeg predsjednika Knicksa, koji je u vrijeme drafta još bio u klubu iz New Yorka. James je tako nastavio s averzijom prema Jacksonu, s kojim se već neko vrijeme prepucava na razne načine.

“A za Enesa Kantera, koji uvijek ima nešto za reći… Ne znam što je s njim.”

“Phila izuzetno cijenim kao trenera. Mislim, on je trenirao Bullse u ono vrijeme, kao i mog najdražeg igrača (Jordana)”, ranije je rekao King.

Ali izgleda da njegovu funkciju predsjednika u New Yorku ne smatra jednako uspješnom:

“Phil je bio velikim dijelom razlog problema Knicksa u zadnje vrijeme… Ne volim baš Phila Jacksona, a mislim da svi vi to već znate. Ali to je prošlost i on više uopće nije u organizaciji.”

Tako je na utakmici, krajem prve četvrtine, Ntilkina, očito željan svojevrsne osvete, odgurnuo Jamesa i tako zakuhao naguravanje u Madison Square Gardenu. Kanter je ulazio LeBronu u facu, a to je vjerojatno bila dodatna motivacija Kingu da okrene utakmicu i uzme pobjedu.

Nakon utakmice verbalni sukob se nastavio i Kanter je necivilizirano dao izjavu:

“Briga me kako se nazivaš, Kralj, Kraljica ili Princeza. Pobit ćemo se. Nitko se s nama ne ‘zajebaje’.”

Ja sam Kralj, moja žena je Kraljica, a moja kćer je Princeza — tako da imam svo troje u paketu”, odgovorio mu je smireno James.

Latest Posts

NE PROPUSTITE