Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kanter se ispričao suigračima

Enes Kanter je krajem prošlog tjedna priredio noćnu moru sebi, momčadi i navijačima Oklahoma City Thundera nakon jednog jako nepromišljenog poteza koji je napravio u trećoj četvrtini susreta s Dallas Mavericksima, u kojem su na kraju slavili 109:98.

Naime, 24-godišnji centar je iskazao nezadovoljstvo svojom igrom tako da je šakom lupio u stolicu, a iako ispočetka situacija nije izgledala toliko ozbiljno, doktori su ustanovili frakturu podlaktice zbog koje će izbivati s parketa najmanje mjesec dana.

Zaista bizarna ozljeda poprilično će utjecati na igru Thundera, a Turčin se zbog cijele situacije odlučio javno ispričati:

Naravno da je jako tužno kad ostavite svoje suigrače na cjedilu jednom takvom pogreškom. Ali, sve što možete je naučiti nešto iz svojih grešaka. Ta jedna stvar zbog koje biste vratili vrijeme unatrag i ispravili je. Ali, greške se događaju i moramo učiti iz njih te kontrolirati svoje osjećaje

To je bio iskaz frustracije jer sam znao da momčad, suigrači, treneri i navijači vjeruju u mene i trudim se raditi što manje pogrešaka. To nam je bila druga utakmica u dva dana, izgubio sam nekoliko lopti te sam se osjećao vrlo loše i razmišljao o tome kako sam razočarao svoju momčad. I onda sam došao na klupu, frustriran zbog svega i udario šakom u stolicu.“

Drugi puta će svakako malo bolje promisliti bude li mu palo na pamet učiniti nešto slično, ali u svakom slučaju, sad je kasno i činjenica je da će Russell Westbrook i ekipa, kroz možda najvažniji period sezone, morati bez Kantera.

Ove sezone je glavni igrač s klupe za momčad Billyja Donovana te je iza Westbrooka i Victora Oladipa treći strijelac momčadi s 14,4 poena, uz koje skuplja i 6,7 skokova po susretu.

Oklahoma je trenutno na omjeru 28-20 te drži šesto mjesto Zapadne konferencije.

Ozljeda Kantera mogla bi otvoriti poneku minutu više za Joffreyja Lauvergnea, Francuza dobro znanog na ovim prostorima, iz vremena kad je nosio dres ABA ligaša Partizana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE