Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kareem Abdul Jabbar: Nowitzki nije bio dominantan

Nakon završetka njegove bogate karijere u kojoj je osvojio 6 naslova, 6 puta je bio proglašen najkorisnijim igračem lige te 2 puta je bio MVP finala, Kareem Abdul Jabbar kao da nema mira pa je vrlo čest gost u medijima.

Jedan od novijih primjera je njegova izjava kojom opet „puca“ prema Dirku Nowitzkom. Ranije u rujnu, lider na all time NBA listi strijelaca je Dirka proglasio običnim volume strijelcem. Za one neupućene, volume strijelac je u biti igrač koji većinom uzima mnogo izolacijskih šuteva s mnogo različitih mjesta. Nije propustio priliku da se osvrne na Dirka niti ovaj put:

Član publike: „Da li je bilo nekih nezaustavljivih poteza u NBA od skyhooka? Naprimjer Dirkov fadedaway?“

Kareem: „Pitali ste o Dirku. Dirkov šut je jako težak za blokiranje, ali mislim da on nije uspio da ostvari dominantnu karijeru jer nije bio sposoban da čini ostale stvari. Da je imao takav šut i hvatao skokove i igrao odbranu te blokirao šuteve, onda bi on bio all-around igrač i dobio bi mnogo više pažnje. On je kao „poni za jedan trik“.

„Želite dečke koji tako šutiraju u svojim timovima, ne kažem da je bio loš, ali bi bio smatran boljim igračem da je radio više stvari na terenu pored šutiranja lopte“, završio je Kareem.

Da budemo iskreni, Dirkov fadeaway vjerojatno nije bio nezaustavljiv poput Jabbarovog skyhooka, no ovo je bila još jedna propuštena šansa za Kareema da kaže što pozitivno o budućem hall of fameru. Podsjećanja radi, samo neka od dostignuća Dirka su NBA naslov, MVP finala te regularne sezone, 13 puta je proglašen za All-Stara, jedan od rijetkih članova 50-40-90 kluba te je šesti na vječitoj listi strijelaca u NBA.

U njegovoj 17. sezoni, Dirk ostvaruje pristojne brojke, sa 17,5  poena po utakmici, 6,6 skokova te skoro 2 asistencije šutirajući 44,7% iz igre, a njegov Dallas je jedno od najvećih iznenađenja u NBA, pa tako dok su im svi predviđali lošu sezonu oni drže sigurno 6. mjesto jakoga Zapada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE