Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kareem Abdul-Jabbar želi biti trener

Abdul-Jabar je proveo vikend u Seoulu gdje je kao pomoæni trener pomagao u treningu igraèa NBA razvojne lige (NBDL) i umirovljenih NBA zvijezda.

20 godišnji veteran gledao je kako njegova momèad, u kojoj su bili Tim Hardaway, Robert Horry, Dominique Wilkins i Vlade Divac, gubi od all-star momèadi Korejskog košarkaškog saveza rezultatom 114-98. Unatoè tome, Abdul-Jabar je dao do znanja da je zainteresiran voditi i ozbiljnije momèadi.

Tijekom intervjua za Korea Times naglasio poslao je jasnu poruku NBA momèadima da je slobodan i zainteresiran za trenersku poziciju. “Znam da posjedujem znanje o igri koje bih moga iskoristiti. Znanje koje imam æe pomoæi da igraèi igraju dobro,” rekao je Abdul-Jabar.

Prilika da pokaže svoje znanje mu se još nije ukazala. Radio je kao posebni pomoæni trener u LA Lakersima od 2005. godine i glavni mu je zadatak bio da unaprijedi igru Andrewa Bynuma koji je tada bio irov talent. Pomogao je da Bynum procvjeta u solidnog igraèa koji je za Lakerse u prosjeku zabijao 14 poena i hvatao 8 skokova po utakmici.

Kako je ostanak Phila Jacksona na klupi Lakersa doveden u pitanje zbog njegovog zdravstvenog stanja, Abdul-Jabar je otvoreno rekao kako je zainteresiran za tu poziciju. “Upravo sam èitao na ESPNu prièu o tome tko æe zamijeniti Phila Jacksona i kako bih ja bio dobar izbor. Moram se složiti sa svojim obožavateljima,” napisao je Abdul-Jabar na Twitteru. “Uèio sam od jako dobrih trenera, ukljuèujuèi Johna Woodena na sveuèilištu UCLA i mislim da sam u zaista dobroj poziciji da prenesem znanje na NBA igraèe.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE