Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Kareem Abdul-Jabbar želi postati trener

Dave Begel, kolumnist Milwaukee Dailyja je u svojoj zadnjoj kolumni izrazio želju da klupu Bucksa u bližoj budućnosti preuzme Kareem Abdul-Jabbar, jedan od najboljih centara u povijesti igre.

Kada je Begel upitao Jabbara o ovoj ideji dobio je ovkakav odgovor: “Naravno da bih prihvatio ponudu za trenera Bucksa. Mislim da je biti glavni trener u NBA ligi mnogo više od postavljanja akcija i strategije za utakmicu. Na ovom nivou svi mogu šutirati u serijama i igrati obranu. Svi u ligi imaju vještine. Uspješne ekipe su uspjele izvući maksimum iz vještina pojedinaca i uklopiti ih u ekipu.”

Na to se nadovezao: “Ja se znam individualno pripremiti za sezonu i znam što dobra individualna priprema znači za ekipu. Ja mogu okupiti ekipu oko sebe i stvoriti pobjedničku kemiju, to je ono što čini pojedine ekipe uspješnima.”

Iako Bucksi trenutno imaju glavnog trenera, ne sumnjamo da bi u budućnosti trebali (ili Bucksi, ali netko drugi) razmisliti o Abdul-Jabbaru. Kareem Abdul-Jabbar, velikan ovog sporta, koji je izabran na draftu 1969. od strane Milwaukee Bucksa, te im donio jedini naslov u povijesti franšize 1971., bi sigurno imao što ponuditi Bucksima i kao trener.

Igračke reference su i više nego primamljive  – proveo je 20 sezona u NBA ligi na prosjecima od 24,6 poena, 11,2 skoka, i 2,5 blokada po utakmici te je prvi strijelac NBA lige svih vremena s 38.387 postignutih poena u karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE